Atlantische kust

Marokko

Wandelen langs de Atlantische kust

8 Dagen Marokko – Atlantische kust

In maart 2017 zijn we 8 dagen naar Marokko geweest waarvan 6 dagen aan de Atlantische kust. Voor de tweede keer nemen we Hicham als reisgids. Hicham is geboren in het Atlas gebergte en we hebben hem leren kennen op onze eerst citytrip naar Marrakesh. Sindsdien maken we gebruik van zijn feilloze talent om ons een onvergetelijke reis te bezorgen en we worden altijd in de watten gelegd.

De Atlantische kust ten zuiden van Essaouira is een prachtig en schaarsbewoond gebied waar de zee op hoge kliffen beukt en over kilometerslange stranden rolt. Deze tocht brengt ons in vissersdorpen die vaak enkel te voet bereikbaar zijn.

Verlaten vissersdorpen langs de Atlantische kust

Langs rotspartijen, over hoge duinen en brede zandstranden en langs kleine vissersdorpjes. De fauna en flora is divers en mooi. De wandeling is niet te onderschatten omdat we steeds tussen kleine paadjes langs de kliffen omhoog lopen om daarna terug omlaag naar het strand te wandelen. De ondergrond is dikwijls rotsig met veel losse stenen. Goede wandelschoenen zijn hier wel aangeraden.

Tijdens deze tocht slapen we in tenten. We nemen 5 dagen afstand van alle luxe van een bed en slapen op matjes in een tent. Bij aankomst op de bivakplaats kiezen we steeds ons plekje uit, zetten we de tent op en zoeken we het hoogste plekje op om de zon te zien ondergaan.

Vochtige doekjes vervangen gedurende enkele dagen water en zeep. Toch hebben we nooit het gevoel dat we vuil worden, de lage luchtvochtigheid zorgt ervoor dat we niet echt zweten. Zalig om op te staan en je niet druk te maken om wat je gaat aandoen of om hoe je eruit ziet. Tanden poetsen in de open lucht, je plasje gaan doen met zicht op de uitgestrekte zee, …

ontbijt

 Het landschap is afwisselend en divers, we komen langs verschillende vissersdorpen die moeilijk bereikbaar zijn per auto. We worden uitgenodigd voor een kopje thee wanneer we langs een dorpje wandelen. Marokkanen zijn vriendelijke mensen. Gastvrijheid is voor hen een erezaak waardoor je na een paar minuten al kan worden uitgenodigd om bij hen thuis een glas thee te drinken of een maaltijd te eten. 

Enkele sfeerfotootjes

Vissersdorp
Atlantische kust – Marokko

Beste reistijd Marokko

Je kunt Marokko het beste bezoeken in de lente van maart tot en met mei en de herfst van september tot oktober/november. Het land is dan op zijn mooist aangezien het landschap mooi groen is, wat zorgt voor mooie uitzichten. In de zomer kunnen de temperaturen al snel te warm zijn voor een wandelvakantie

Reisschema

Dag 1: aankomst in Marrackesch

Dag 2: trip naar de Atlantische kust

Dag 3 – 7: wandelen langs de kustlijn

Dag 8: Essasouira

Ofildelatlas

Al onze wandelvakanties in Marokko hebben we geboekt via Ofildelatlas.