Aït-Bendhaddou

In de Zuidelijke uitlopers van het Atlas gebergte rijst Aït-Benhaddou op als een fort uit duizend-en-één-nacht. De stad is bekend vanwege de schitterende kasba ‘s, die tegen een heuvel aan zijn gebouwd.

De stad werd in 1987 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard en trekt jaarlijks tot zo ‘n 25.000 toeristen

De kans is groot dat je deze kasba weleens gezien hebt tijdens een film of serie. Deze kasba figureerde vanwege het exotische uiterlijk al in tal van films, van Lawrence of Arabia tot Galdiator, Game of thrones, the mummy, ….

Vanuit Marrakech is het slechts een paar uur rijden en perfect te combineren met de filmstudio’s van het nabijgelegen stadje Ouarzazate. Wij hebben dit stadje bezocht bij onze trektocht door de woestijn. Aït-Benhaddou ligt op de doortocht en verleent zich perfect als tussenstop maar je kan hier ook perfect overnachten.

De stad is gratis toegankelijk. Het gebeurd al wel eens dat er iemand aan de hoofdingang staat om toegangsgeld te vragen. Neem dan gewoon een andere weg om binnen te geraken want je bent niet verplicht om ze dirhams te geven.

Slenter door de verschillende straatjes en neem een kijkje in de verschillende kasba ‘s. Probeer de weg te vinden naar de top van de heuvel, hier heb je namelijk een geweldig uitzicht over de omgeving. Wat een ervaring! Echt ongelofelijk mooi!