Etappe Ostabat – Saint-Jean-pied-de-Port, 22 km

Totaal stapdagen vanuit Hoegaarden: 72 – 1426 km.

Vandaag is het een kortere etappe met minder hoogtemeters. Het is ook de eerste dag dat we regelmatig pelgrims tegen komen. Voorheen wandelden we steeds alleen, nu zie je voor je of achter je wel steeds iemand wandelen.

Zonsopgang op ons wildkampeerplaatsje

In Saint-Jean-le-vieux stoppen we om iets te eten. In de voormiddag gewoon even 20 km gewandeld. Nog 1 km te gaan naar Saint-Jean-Pied-de-Port. Alle pelgrims die aankomen doen precies hetzelfde en nemen hier een pauze om bij te tanken.

Om iets voor vier stappen we de poort van SJPDP binnen. Eindelijk zijn we hier! Vorig jaar was dit ons einddoel maar door de hittegolf zijn we er niet geraakt.

We lopen de straat af tussen massa toeristen

We lopen hier het pelgrimskantoor binnen om onze stempel te halen. Een Nederlandse vrouw verwelkomt ons hartelijk! Echter is ons geluk van korte duur wanneer we van haar vernemen dat er pelgrims terugkomen van de del Norte doordat alles herbergen daar gesloten zijn door de COVID en ze geen overnachtingsmogelijkheden hebben. ☹️☹️☹️

Ze adviseert om de francés te doen, aangezien we niet voorbereid zijn hierop en dat deze route ook een stuk drukker is, besluiten we om dit jaar hier te eindigen. Onze camino dit jaar was kort maar krachtig!

Tot volgend jaar!

Groetjes Wendy


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s