Etappe Saint-Sever – Momuy 26 km

Woensdag 21 juli 2021, 30 graden, overnachting in ‘t wild

Totaal stapdagen vanuit Hoegaarden: 68 – 1330 km.

We verloren Bram vandaag, 3 jaar geleden. Nog steeds is dit de moeilijkste dag van het jaar. Het eerste jaar was een jaar van radeloosheid. Een jaar waarin we telkens opnieuw ons afvroegen hoe we Bram beter hadden kunnen helpen, wat we niet goed gedaan hebben. Elk facet van zijn leven uitspitten om het punt te vinden waar het zo verkeerd is gegaan. Nieuwe verhalen creëerden in de hoop de afloop te kunnen wijzigen en dikwijls nog het gevoel dat hij elk moment de deur kon komen binnen wandelen. Het was een jaar van zoeken: naar manieren om door te gaan, naar herinneringen, naar onuitgegeven foto ‘s, naar afleiding, naar Bram.

Het eerste jaar is ook en jaar van troost. Vrienden, familie, … iedereen leeft met je mee.

Het tweede jaar is een jaar van overleven. Een jaar waarin je wanhopig naar dingen zoekt die je helpen om verder te willen gaan.

Het was ook het jaar van niet willen herinneren, van willen stilstaan, van willen teruggaan naar zorgeloze tijden, naar tijden toen met Bram.

Ook een jaar dat vrienden afvragen waarom we niet verder gaan. ‘Het is toch al een hele tijd geleden‘ vragen ze zich af. Toch zitten wij gevangen in de tijd en verliezen we ons kind ‘vandaag’

Dit jaar is een jaar van anders vasthouden en nog steeds zoekende naar onze weg. Een lange , moeizame weg vol obstakels. Maar door onze verwarmende contacten met de jongeren ,vrijwilligers van de Bramsfoundation, ons gezin, vrienden en onze familie, vinden wij de nodige energie om te blijven vechten . Ook bij de gedachte dat Bram bij onze onvolkomenheid toch nog wel de liefde heeft gevoeld en gekend . Enkel was zijn weg te zwaar .

Nu stappen wij hier onze weg. De weg naar Compostela. Onze weg. Soms samen met onze jongeren, soms alleen. De weg die voor ons belangrijk is om het te begrijpen en te verwerken. Vandaag we een zware weg maar net zoals vorig jaar ook een weg met samenhorigheid. Waar we s’avonds allen samen naar de sterren keken. Voor jou Bram x


2 reacties op ‘Etappe Saint-Sever – Momuy 26 km

  1. Wat een mooie tekst! Zeer knap neergeschreven.
    En de zoektocht gaat verder …, ❤️.
    Ook al komen er geen antwoorden, waar we wel zeker van kunnen zijn is dat jullie hem al liefde en warmte hebben gegeven. Vanop een afstand stappen we mee. 😘

    Liefs Klara

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s