Etappe Momuy – Orthez 22 km

Donderdag 22 juli 2021, 35 graden, overnachting in hotel Labat

Totaal stapdagen vanuit Hoegaarden: 69 – 1352 km.

Vandaag vertrokken we van onze kampeerplaats in het wild. In het wild kamperen was voor mij enorm spannend aangezien dit de eerste keer voor mij was. Ik heb mij ook voor de eerste keer in een rivier gewassen, ja je hoort het goed in een rivier! Het was een hele beleving, maar het is enorm goed meegevallen.

De etappe van vandaag lag ons redelijk zwaar. Het was veel berg op (en af), onze knieën hebben nogal afgezien. Volgens het boekje was er maar éénmaal een oranje stuk, maar ik vond dat er meerdere waren. We begonnen de dag al met een klim en stonden direct helemaal in het zweet. Langs de andere kant was vandaag wel een goede voorbereiding op de Pyreneeën die ons volgende week te wachten staan. Ik heb mij laten vertellen om altijd het positieve van iets in te zien (wat niet altijd gemakkelijk is).

Zoals ik al zei een zware dag. Mijn voeten begonnen halverwege al enorm veel pijn te doen en we moesten nog 10km wandelen tot we in Orthez aankwamen. We hebben bewust geen te lange pauzes genomen aangezien het vandaag heel warm ging worden en het gisteren echt lastig was om in die hitte te wandelen.

Aan de laatste kilometers leek precies geen einde te komen. Het was dan ook enorm moeilijk om de natuur rondom mij op te nemen omdat ik zo bezig was met mijn voeten die pijn deden en die kilometers die we nog moesten doen. Uiteindelijk kwam Orthez in zicht en werden we beloond met iets fris om te drinken en een bed om in te slapen. Het is wel heel special, want we overnachten in een hotel dat vroeger een ziekenhuis is geweest. Heel cool, maar tegelijk ook bizar aangezien de bordjes van het ziekenhuis er nog hangen.

Oh ja bijna vergeten te zeggen. We hebben vandaag ook onze kleren gewassen en dit was een heel mooi zicht🙈 Heel de trapleuning hing vol met kleren😂

Slaapwel!

A.


Een reactie op “Etappe Momuy – Orthez 22 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s