Dag 6: Lormes – Monceaux-le-compte

16 juli 2021- 19°C – 22km

Vandaag vertrokken we van op de camping. Na twee rustdagen begonnen we vol energie en goede moed aan de wandeling. Op een gegeven moment werden we door een Fransman gewaarschuwd dat we ,door het padje dat wij gingen nemen, niet door konden aangezien er een boom over de weg lag. Wij wilde dit zelf zien en inschatten of het mogelijk was. Echter liepen er twee jongeren voorop die de waarschuwing niet gehoord hadden. Een van hen is dan ook ten val gekomen toen die zich door de kruin van de boom aan het wringen was. Ter plaatse heb ik de wonde zo goed mogelijk verzorgd met de middelen die we bij hadden. De kookploeg werd ook verwittigd om de jongeren op te halen en naar een dokter te rijden om de wonde te laten nakijken.

Tijdens het wachten, kwamen we drie Franse mensen tegen die dezelfde weg als ons wilde nemen, maar ook niet over de boom raakte. Nu bleek dat de mama van een van die vrouwen een dokter was en maar op 100m afstand woonde. Ze hebben ons dan mee naar ginder genomen en die mevrouw heeft dan naar de wonde gekeken. Ginder aangekomen werden we verwend met koffie, appelsap en koekjes. Het waren enorm vriendelijke en warme mensen. De dokter stelde voor om toch langs spoed te gaan voor de zekerheid. Gelukkig moest de wonde niet gehecht worden en is er niks van pezen en dergelijke geraakt 😌.

Natuurlijk kwamen we weer enorm mooie uitzichten tegen. Vandaag zijn we ook een aantal zonnebloem velden tegen gekomen en daar werden enkele jongeren gelukkig van. Iemand werd zelfs zo gelukkig dat ze een zonnebloem meegenomen had.

’s avonds zijn we naar een waterval in de buurt van onze camping gegaan. We zijn met de auto tot ginder gereden, maar om aan de waterval te raken moesten we nog een deel te voet doen. Dit was een avontuurlijk pad aangezien het enorm stijl naar beneden ging en dan terug naar boven. Eens aangekomen, werden we beloond met een mooi uitzicht.

Groeten
A.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s