Dag 3: Mazignien-Coutôlles – Lormes

13 juli 2021 – 20°C – 24km

Vandaag namen we afscheid van de warme mensen van de pelgrimsherberg. We zijn hen ontzettend dankbaar dat we deze ervaring rijker zijn. Vandaag kozen enkele jongeren om een rustdag te nemen van het wandelen. Dit was een heel dappere beslissing aangezien ze zo voor zichzelf zorgen en kunnen aangeven wat ze nodig hebben. De kookploeg was ook heel blij want zij hadden er een helpende hand bij om de tenten in de volgende camping op te zetten.

Het weer zat vandaag beter mee. Bewolkt en niet te koud, ideaal wandel weer dus. We zijn deze middag in Brassy aangekomen. De plaats waar we gisteren van plan waren te eindigen. Dit was een mooi, maar bijzonder dorpje. Er waren overal fietsen langs de weg en aan palen vast gemaakt. Het was grappig om te zien, alleen weten we de betekenis er achter niet. Als iemand dit wel weet, deel het gerust want we zijn wel benieuwd ☺️. Brassy was ook het eerste dorpje dat we tegenkwamen met een café, dus hier hebben we ’s middags lekker van geprofiteerd met een 3 gangen menu. Amai wat had dat gesmaakt. Vooral de Moelleux, appeltaart en panna cotta hadden enorm gesmaakt. Oh ja voor ik het vergeet we zijn Obelix tegen gekomen in het dorpje.

Na onze uitgebreide middagpauze zijn we nog verder gewandeld tot aan de camping waar we verblijven. Zo moeten we morgen niet meer in de auto zitten naar het vertrekpunt. Toen we bijna aan de camping waren stootte we wel op een probleem. Het padje waar we door moesten was afgezet omdat er vuurwerk uitgestald stond voor 14 juillet (feestdag in Frankrijk die uitgebreid gevierd wordt). Dat gaat nogal beloven deze nacht😅 Maar we mochten er dus niet passeren en we wilde ook niet heel het meer rond wandelen om op de camping te raken, dus had Gerrit het geweldige idee om over het prikkeldraad te kruipen en langs het veld er rond te wandelen om dan terug over het prikkeldraad te kruipen. Ik ben Gerrit dankbaar voor dat idee, want ik had echt geen zin om nog helemaal rond te moeten wandelen en zo blijft het toch avontuurlijk 😝

Hier zijn nog wat sfeerbeelden van het vuurwerk deze avond☺️

Groeten
A.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s