Dag 1: Saint-Père – Chastellux-sur-Cure

11 juli 2021 – 25°C – 25km

Na een lange autorit gisteren van 7,5 uur zijn we vandaag eindelijk kunnen beginnen aan onze staptocht. Normaal gezien was de autorit maar 4,5 uur, maar Patrick kon moeilijk afscheid nemen van onze eerste stopplaats en reed steeds terug Charleville-Mézières. Toen we op de camping aankwamen was iedereen opgelucht dat we er eindelijk waren en onze benen konden strekken.

Deze week doen wij met de groep de wandeling ‘Tour de Vézelay’. Onze tocht startte vandaag op de camping in Saint-père. Iedereen begon volle moed aan de tocht. Het was een hele mooie wandeling. Onze eerste stopplaats was aan een rivier waar we een brugje over moesten. Dit was een heel mooi uitzicht en ook heel rustgevend. Voor het mooie uitzicht moesten we wel een aantal keren enkele pittige bergen op. Aan sommige bergen kwam precies geen einde. Dit was soms wel moeilijk, maar het was mooi om te zien hoe iedereen elkaar er door hielp en aanmoedigde om toch door te zetten. Ik ben dan ook heel trots dat iedereen de 20 km gewandeld heeft. Enkele jongeren, Gerrit en Patrick zijn nog 5km verder gewandeld naar het volgend dorpje om de 25km die op voorhand opgesteld werd te bereiken. Spijtig genoeg zijn we vandaag geen stempels tegen gekomen voor onze boekjes, maar we hebben nog genoeg dagen voor stempels te verzamelen.

De kookploeg is ons dan komen halen op het eindpunt met verfrissende drankjes die ze bij hadden wat deugd deed na zo een pittige tocht in deze warmte. Op de camping aangekomen besloten de meeste jongeren om een duik te nemen in de rivier die naast onze camping loopt. Dit was zeer verfrissend en deed enorm deugd na zo een warme wandeldag.

Dan heeft de kookploeg ons ook verwent met lekkere kip (en veggie worstjes en burgers), appelmoes en gebakken patatjes. Dit heeft ons allemaal gesmaakt na zo een hele dag wandelen en we zijn de kookploeg daar ook enorm dankbaar voor! Nu zijn we benieuwd in welke toestand wij morgen wakker worden na deze pittige wandeldag waar we spieren gebruikt hebben die we niet altijd gebruiken😝

Weetje: bij onze camping groeit er drank in de rivier 😝 (dit houdt ons drinken lekker fris☺️)

Groeten
A.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s