Dag 23 Saint-ferme – La Réole

02 augustus 2020 – 26 graden – 21 km

Totaal stapdagen vanuit Hoegaarden: 63 – 1201 km

We staan op tussen de wijnranken. Na een nachtje goed geslapen te hebben, trekken we verder richting La Réole.

We wandelen een hele tijd door de wijnvelden en komen weer niemand tegen. Al een paar dagen is het rustig wandelen zonder dat we iemand tegen komen. Waar de mensen hier allemaal steken is mij een raadsel, je ziet ze enkel in de steden waar we meestal overnachten.

We eten weer de ganse dag pruimen, druiven en wilde bramen 😁 omkomen van de honger zullen we hier niet doen. We zijn zelfs na die drie weken wandelen gene gram afgevallen 🤷🏻‍♀️ Viva la France! Lekker eten, wijn, …

Aan het kerkje hierboven op de foto, nemen we even rustpauze en bedenken we de mogelijkheid om aan Brent te vragen of hij geen zin heeft om ons te komen halen. Brent heeft thuis al laten vallen dat hij dat wilde doen omdat hij graag met de wagen rijd. Zou wel leuk zijn wanneer we dan de laatste dagen samen met hem en Astrid, onze trektocht kunnen afsluiten.

De etappe vandaag schenkt ons veel mooie vergezichten en is makkelijk begaanbaar. Wel redelijk wat hoogtemeters maar de staat van de padjes en wegen zijn zeer goed .

Tegen 13 uur zijn we al in La Réole op onze camping die aan de Garonne ligt. We wandelen ondertussen al wat sneller en gemakkelijker dan in de eerste weken.

Picknick op de camping

We stippelen onze etappe uit voor morgen en gaan daarna La Réole bezoeken. Is een heel mooi oud stadje met super mooie gebouwen maar ook hier staan veel woningen in verval.

La porte de Garonne

Het stadje voelt wat aan zoals Tienen, mooie gebouwen maar doods. Weinig volk op straat, heel veel gesloten, leegstand en zwervers waardoor je je toch minder op je gemak voelt. Als afsluiter eten we in de plaatselijke pizzeria.

Wanneer we terug op de camping komen lijkt deze wat ontploft met de vele tentjes die erbij gekomen zijn. Staat bomvol ineens. Veel fietsers die de Garonne affietsen, (zoals wij jaren geleden de Loire gevolgd hebben per fiets) overnachten hier. Moet mooi zijn om te doen. Misschien eens iets om in ons achterhoofd te houden voor een volgende vakantie.

Ondertussen spreken we met Brent af dat we elkaar woensdag treffen in Roquefort. Zal onze eindetappe zijn voor dit jaar. We moeten dan wel op 3 dagen iets meer dan 100 km wandelen. We zien wel. De 50 km voor Roquefort zouden eindeloos wandelen door een bos zijn met niets te zien. We willen hier wel graag door zijn zodat we volgend jaar dit niet moeten doen met de jongeren van Bramsfoundation.

Morgen dus zware etappe van meer dan 30 km dus vroeg ons bedje in! Slaapwel!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s