Dag 21 Monfaucon – Saint-Foy-la-Grande

31 juli 2020 – 36 graden – 12 km gewandeld

Totaal stapdagen vanuit Hoegaarden: 61 – 1148 km

Een andere route genomen uit noodzaak, weg niet begaanbaar

We staan vandaag weer om half zeven op om zo vroeg mogelijk op pad te zijn. Vandaag wordt het 36 graden dus we willen zeker voor het heetst van de dag op onze bestemming geraken. We kiezen bewust om vandaag wat minder kilometers te wandelen door het warme weer. Is gewoon niet gezond om hier in de vlakke zon zulke hoogtemeters af te leggen en te trekken en te sleuren met die wheely, en dan is er ook nog Rayna die snel oververhit is. Gezondheid komt nog steeds op de eerste plaats 😁 (eigenlijk komt eerst Rayna en dan wij pas 😊)

In ons boekje staat: ‘nooit bang zijn voor het langzaam verder gaan; altijd bang zijn voor het blijven staan’ mooi gezegd, niet?

Eens uit het dal krijgen we een super steile klim te verwerken, maar we worden wel met een schitterend uitzicht beloond!

Erik, een andere pelgrim die een paar dagen voor ons loopt, had op zijn blog vermeld dat 4 km voor onze eindbestemming, de weg is afgesloten. Hij is er toch doorgegaan en zei dat het een zwarte piste was. Met de wheely dus levensgevaarlijk! We zoeken een andere weg om op onze eindbestemming te geraken. Hier komt mij app ‘maps.me’ weer super goed van pas! Hoe deden ze het vroeger toch zonder boekje of zonder gsm?

Vanaf hier volgen we een andere route

De route start super mooi door een bos op een smal padje. We komen hier een wilde kat tegen

Na het mooie stukje bos komen we terecht in een pittoresk dorpje aan de oever van de Dordogne.

Tot nu toe zijn we oprecht blij dat we een andere weg nemen. Supermooi. Enkel het laatste stuk naar de camping is via een drukke baan, 2 km even doorstappen en we zijn er. De camping ligt aan de Dordogne maar het ligt een stukje hoger met draad ertussen. Na ons tent opgezet te hebben gaan we een stukje het dorp of stadje in om aan de oever te geraken zodat Rayna wat kan spelen. Ze geniet van het water.

Even doorheen waden om aan een ongerept stukje te komen
Wanneer het te warm wordt om te wandelen 😁

Morgen gaan we ongeveer 25 km proberen te wandelen en ergens in ‘t wild kamperen.

Ze geven de komende 3 dagen onder de 30 graden en daar gaan we even van profiteren om meer te wandelen. Erna wordt het terug tegen de 40 graden. Daar zullen we moeten beslissen. Of we stoppen of toch door gaan! Spannend!

Tegen de avond verkennen we het stadje Saint-Foy-la-Grande . Er staan super mooie oude huizen en er eerst hier een gemoedelijke sfeer. We gaan bij de plaatselijke Italiaan een pizzaatje eten. Weer een mooie afsluiter van een mooie dag


Een reactie op “Dag 21 Monfaucon – Saint-Foy-la-Grande

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s