Dag 20 Monfaucon

30 juli 2020 – 41 graden – rustdag

Vandaag lassen we een rustdagje in. Het wordt te warm en nu kan ons lichaam ook wat recupereer. Zelfs Rayna heeft er nood aan.

Lekker uitgeslapen tot half negen, zalig gewoon! Dan warm water gaan bedelen bij de buren en genoten van ons kopje koffie. Ne mens heeft niet veel nodig nu om gelukkig te zijn 😁

We doen onze was eens in een wasmachine, voorheen altijd al met de hand uitgewassen. Toch wel eens nodig 😁

Een van onze camping buren gaat naar een groot winkelmagazijn en Gerrit mag gelukkig meerijden. Kunnen we onze voorraad wat indoen en hopelijk vinden we ook een beton gas.

Terwijl Gerrit naar de winkel is kijk ik om mijn gemakske de route na. Zien waar de stations zijn want we reizen dit jaar terug naar huis via de trein. Hier volgt natuurlijk een grote domper op onze vakantie.

Het volgende treinstation is in Saint-Étienne-Foy-la-Grande, 11 km hiervandaan of in Sault-de-Navailles, 236 km hiervandaan. Ons gemiddelde ligt op een 20 km per dag wat wilt zeggen dat onze Compostela tocht er morgen opzit 😩😩😩. Maandag 9 augustus begin ik terug te werken en indien we aan het volgende station willen geraken ben ik tot dinsdag nog aan ‘t stappen. Ofwel moeten we langere dagen van 30 km inlassen. Straks eens bespreken met Gerrit als hij terug is.

Wordt vervolgd…

Gerrit komt na een 3 tal uurtjes inkopen te doen terug aan op de camping. Hij was natuurlijk zijn gsm vergeten waardoor ik weer de ganse tijd ongerust ben.

Enfin, volgens hem is er nog een klein station in Mont-de-Marsan op 172 km van hier. Betekent nog ongeveer 9 dagen wandelen en dan zouden we zaterdag 8 augustus, als alles goed meevalt, terugkeren naar huis 😁

Nog even verder wandelen dus 💪🏻💪🏻💪🏻

Hoogtepunt van de dag: mosselen friet eten op een terras helemaal alleen. Beste mosselen die ik ooit gegeten heb! Even aan de kok gevraagd. Gemaakt van peterselie, look, ajuin en olijfolie. Super lekker!!!! 🤤


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s