Dag 19 Sourzac – Monfaucon

29 juli 2020 – 34 graden – 30 km gewandeld

Totaal stapdagen vanuit Hoegaarden: 59 – 1136 km

We vertrekken vandaag heel vroeg want het wordt een warme dag en we hebben heel wat kilometers voor de boeg.

Vannacht al wat slechter geslapen, veel wakker geworden van spierpijn. Ons lichaam geraakt wat uitgeput. We wandelen vandaag naar een andere camping met 4 sterren en gaan daar een rustdag inlassen. Morgen geven ze 40 graden en dat is net iets te warm 🥵 om in te wandelen.

Ons gasfles is op, we vertrekken dan maar zonder koffie en zonder ontbijt. Het eerste stukje wandelen we aan de Isle. Prachtige rivier

Zonsopgang aan de Isle
Sourzac

In de voormiddag wandelen we weer door de mooie dennenbossen wat hier typisch is voor de streek. Ruikt super lekker, doodstil buiten hier en daar cicaden. En we komen weer helemaal niemand tegen.

De wandeling gaat wel moeizaam omdat ik zoooo moe ben. We moeten dikwijls stoppen om wat uit te rusten.

Wanneer je er helemaal onderdoor zit komt er zo’n leuk berichtje binnen dat je er weer bovenop helpt!

Van onze picknick gisteren in de regen
Onze week met de jongeren zo mooi beschreven! Dank je wel Patrick en Greta!

Onze voorraad eten is ook bijna volledig op. De winkel was 4 km omlopen en op een dag als deze is dat er wat teveel aan. Gerrit heeft bij de bakker wel een lekker broodje kunnen kopen. We picknicken aan een mooi meer en doen hier een langere siësta.

De namiddag gaat al iets gemakkelijker omdat het wandelen op gecementeerde weg is. Ook door de bossen maar wel in de vlakke zo’n. De laatste kilometers duren zo ongelofelijk lang 🥵

Ik ben nog nooit zo blij geweest om ergens aan te komen!

De camping ziet er op het eerste zicht heel goed uit en er is desperados 😁

Dat smaakt na zo ‘n helse dag! (2 ook)

Hier op de camping verhuren ze tenten met alles erop en eraan en we hoopten dat we zo eentje konden huren om direct in een bed te kunnen kruipen. Ze zijn echter allemaal ‘complet’. Ook is er buiten veel bier en bruiswater, niks te verkrijgen. Al drie dagen dat we nergens geen cola zero vinden 😩 we zijn al dat water zo beu en de ganse tijd alchohol drinken in die warmte is fataal. Toch vertik ik het om terug water te drinken en neem een tweede desperados. Had ik niet mogen doen 😊

Pas twee uur later was ik in staat om de tent op te zetten. Gerrit van ‘t zelfde.

Ook is hier geen winkel, krijgen we geen taxi vast om naar de winkel te gaan. Er komt een foodtruck met eten. Vind het wel een beetje vreemd voor een vier sterren camping.

Plan is dan maar om morgen war water ergens bij de buren te gaan vragen zodat we koffie kunnen drinken. En stokbrood eten met la vache qui rit, het enige wat we nog hebben. Hopelijk komen we dan bij de volgende etappe een winkel tegen waar we onze voorraad kunnen inslagen.

Nu niks meer doen buiten lezen en slapen!

Sweet dreams xxx


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s