Dag 17 Périgueux – Saint-Astier

27 juli 2020 – 37 graden – 23 km gewandeld

Totaal stapdagen vanuit Hoegaarden: 57 – 1081 km

Overnachting: camping Le pontet

Gisteravond ben ik achterovergevallen van hoe mooi Périgeux is! Een zeer oude middeleeuwse stad met bijna geen toeristen. Super lekkere verse vis gegeten, met spijt vertrek ik hier!

Terwijl Gerrit bij de bakker binnen is om onze lunch te kopen, zie ik dat Rayna vlak bij een mooie schelp zit.

Er komen 2 pelgrims voorbij gewandeld die ons de weg vragen. Ze zijn opweg zonder boekje, navigatieapp of enige kaart. Hier in Périgueux is de route niet zo goed aangegeven en zonder de maps.me zou ik niet weten hoe te vertrekken. Ook splits hier de route, er gaat er eentje langs Bergerac en je hebt de historische route. Omdat wij al steeds historische weg genomen hebben besluiten we hem nu ook te volgen.

Op een bepaald moment komen we aan de route de velo. Deze volgt de Isle en is een bijzonder mooi pad. We bekijken onze opties en besluiten hier de GR route te volgen ipv de via lemovicencis langs de stad. Via onze app geraken we altijd wel weer op de oorspronkelijke route. Niet wetend dat die 2 pelgrims ons volgenden 😱 jezusmina! Moeten we dus even uitleggen dat we het water wilden volgen en niet het pad.

Eerst hier op de camping uurtje rusten voor we in staat zijn om onze tent op te zetten!

Om 9 uur is het al 30 graden en door de loop van de dag wordt het wandelen moeizamer en moeizamer. De laatste 5 km zijn zelfs een hel! De bewegwijzering is slecht aangeduid. Het pad hier en daar overwoekerd.

‘S middags vinden we een mooi plaatsje om te picknicken en Gerrit had als verassing bij de bakker tomaat mozzarella gekocht! Super lekker!!

We volgen nu nog een bijzonder mooi stukje langs de rivier, een aftakking van de Isle. Overal zie je bloemetjes, bijtjes, vlindertjes, … je hoort ook al een paar dagen cicaden en je ruikt overal munt, den, de geuren van het zuiden.

De laatste 5 km lopen we in de vlakke zon en duren veel te lang naar mijn goesting. Gelukkig ruikt Rayna steeds wanneer er water in de buurt is en springt er dan ook meestal in. Dat deed ze vorig jaar niet. Op deze manier kan ze de hitte een stuk beter aan.

We staan met ons tentje vlak aan de rivier Isle en het blijft me verwonderen hoeveel mooie en pittoreske camping plaatsen Frankrijk heeft.

Het is hier o zo rustig en vredig !

Tentje onder bomen aan het water , enorm veel plaats en ruimte om met Rayna te spelen en s avond rustig nadenken over wat wij zouden kunnen eten .

Uitzicht van de camping

Vive le Perigord 😎


Een reactie op “Dag 17 Périgueux – Saint-Astier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s