Dag 14 La Coquille – Thiviers

24 juli 2020 – 29 graden – 23 km gewandeld

Totaal stapdagen vanuit Hoegaarden: 54 – 1016 km

Overnachting: camping

Vandaag om half zeven opgestaan bij zonsopgang. Wreed moeilijk, maar noodzakelijk om de meeste kilometers af te leggen in de koelte. Rond 8 uur uur terug opweg! Vandaag is een bijzondere dag! Vandaag halen we de 1000 kilometer! Toch wel knappe prestatie, al zeg ik het zelf. Gerrit en ik kussen elkaar op de de duizendste kilometer 🥰

De route vandaag is vergelijkbaar met die van gisteren. Veldwegjes, veel in ‘t bos, paar grote meren passerend, kortom ongelofelijk mooi en rustig want je komt bijna niemand tegen

Duidelijke en mooie bewegwijzering

Veel weidse gezichten, vlinders, sprinkhanen, heide in het bos, zelfs een paar reeën gespot.

We merken dat ons lichaam meer en meer gewoon wordt om dagelijks te wandelen. Door ons nieuwe routine om vroeger te vertrekken, put de warmte ons ook niet uit. De kadans zit er in. Zelfs Rayna volgt beter en recupereer sneller. Het grote verschil is wel dat wij meer tot rust komen op een camping, en dat Rayna beter uitgerust is als we in een hotel geslapen hebben. Haar bijnaam ‘prinses’ doet haar eer aan.

We nemen een binnenwegje om naar de camping te gaan die 1 km van de route af ligt. Ook hier komen we oude bewegwijzering aan van Compostela??! Vreemd. We worden getrakteerd op een ongelofelijk mooi uitzicht op het stadje Thieviers.

Een beetje later komen we aan bij de achterkant van de camping. We zien toch al in de verte tenten liggen. Dus deze camping is duidelijk niet te koop! Enorme oplichting!

De camping heeft een gezellige drukte, de cafetaria heeft van die vintage stoeltjes dat mij terug doet denken aan mijn kinderjeugd. Je ziet wel, jaren 70/80 spullen zijn degelijk en niet kapot te krijgen! We drinken hier al onze eerste fris pintje!

Voor deze avond ook gereserveerd om te eten! Er staat mosselen friet op het menu! Hhhmmmmm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s