Dag 13 Châlus – La Coquille

Totaal stapdagen vanuit Hoegaarden: 53 – 993,8 km

23 Juli – 18,5 km gewandeld

Vannacht super slecht geslapen. De matras stamde nog uit den tijd van mijn grootouders. Eerste helft van de nacht heb ik op het donsdeken geslapen, dat verzachtte wat die bobbels. Tweede helft van de nacht was het te koud zonder deken.

Het ontbijt was lekker en de bediening is het supervriendelijk. Ook Rayna krijgt telkens ongevraagd een vers bakje water.

Ons verrek was moeizaam . Wij zijn vroeger gaan ontbijten om de hitte voor te zijn (nieuwe strategie ) maar voor wij goed en wel zijn vertrokken bleek onze waterfles te lekken en alle winkels waren nog gesloten om een nieuwe te kopen . Oplossing a la Compostela (zie foto)

Vandaag is de wandeling een stuk mooier dan gisteren. We gaan al snel na het stadje een veldweg in en wandelen bijna de ganse dag door bossen en weilanden .Het terrein is behoorlijk glooiend maar de beleving maakt alles veel dragelijker .

We volgen vandaag ook steeds de GR. en komen talrijke meren (vijvers) tegen. Rayna vind dit super want ze kan er telkens even in zwemmen om af te koelen.

Hier in de bossen komen we al veel meer tot rust en het maakt je dag compleet anders. Voor Gerrit is het met zijn wheely wel een stuk moeilijker wandelen. Hij is er zelf eens door omver getrokken en lag bij zijn klikken en klakken in den prikkeldraad en bramen 😱. Heb er spijtig genoeg geen foto van want ben hem gaan helpen 🤷🏻‍♀️

We besluiten vandaag naar de camping te wandelen waar een restaurantje aanwezig is en we ook iets kunnen eten vanavond. De camping ligt weer even wandelen van de route vandaan. Morgen nog een camping dan staan er een hele tijd geen vermeld in ons boekje. Onze kleren zijn ook dringend aan een wasbeurt toe want er hangt een geurtje aan. Ook aan ons 😁 de ganse dag cirkelen er een hoop vliegen rond ons zoals bij de koeien 😂

En dan komen we aan die camping en staat er, ge kunt het echt niet geloven, ‘te koop’ op!!! Niks op die camping te zien buiten 1 caravan waar 4 oudere mensen zitten te kaart onder een boom en niet geneigd waren om ons verder te helpen. Gelukkig was de eigenaar nog op het domein en mogen we van hem toch ons tentje opzetten. Zelfs gratis en voor niks omdat wij wandelaars zijn ! En we mogen zelfs het zwembad gebruiken! Is dat niet ‘Compostela geeft wat je nodig hebt?’

Helemaal voor ons alleen 😁

Het gras ruikt hier heerlijk naar munt! Hopelijk gaat onze tent ook hiernaar ruiken ipv naar pis 😂

Gerrit is zomaar even terug 1,8 km gewandeld naar de winkel voor een fles wijn en dan nog 1,8 km terug. Je moet er iets voor over hebben! Santé 🍷


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s