Dag 10 Saint-Leonard de Noblat – Limoges

20 juli 2020 – 27 km gewandeld

Totaal stapdagen vanuit Hoegaarden: 50 – 930, 3 km

Overnachting: hotel de Bénédictins, 55 euro

Deze dag schrijf ik wat uit mijn geheugen. We zijn ondertussen 3 dagen verder. In Limoges zelf had ik niet veel zin om te schrijven maar meer zin om terrasjes te doen. Gisteren (of morgen in de blog) totaal geen internet ( en een emotionele dag) dus vandaag, 3 dagen later, probeer ik te herinneren wat we deze dag gedaan hebben.

De camping ligt niet op de route dus wandelen we 1,5 km extra om terug op onze route te geraken. Saint-Leonard de Noblat is een heel charmant dorpje met liefelijke huisjes. Super mooi om door te wandelen

Het viaduct

We starten na dit mooie dorpje direct met een ferme klim, op bosweg bezaaid met stenen. Niet ideaal als je met een wheelie onderweg bent. We sleuren en trekken met ons tweetjes dat ding naar boven en het zweet loopt gewoon in straaltjes langs ons lichaam. Denk dat we te weinig getraind hebben met gewichten aan ons lijf! Echt doen jongens als je de camino wilt doen. Ook het besef dat wij dit in de volle zomer doen in deze hitte put ons volledig uit .

Thuis lijkt dat zo stom en zo vergezocht, maar hier zien we nu letterlijk af.

Vandaag wordt het ook terug een beetje warmer dan gisteren. Zo ‘n 34 graden. De hitte maakt het ook al wat moeilijker om te wandelen.

We picknicken aan een mooie kerk, hier staan overal picknick bankjes in de schaduw. Het eet al wel gemakkelijker dan op een picknickdeken.

In de kerk hangt een bordje met de km ‘s te gaan naar Compostela. Moeilijk aan uit te geraken hoe ze dit meten. 1422 km naar Compostela? Gisteren in Saint-Leonard-de Noblat, nog geen 10 km verwijderd van Auriel. Stond een bord met 1651 km. Op 1 dag maar liefst 229 km gewonnen 😁

De weg is mooi tot een 6tal km voor Limoges. Elke keer als je door een grote stad wandelt, moet je die lelijke voorstad door met vele industriegebouwen, grote wegen, lawaai, hitte door te weinig bomen. Maar Limoges binnen komen is echt wel mooi! We wandelen binnen via een oeroud brugje en een geplaveid wegje leid ons naar de kerk.

Bankjes in de vorm van een schelp

Het eerste beste cafeetje dat we hier tegen komen, vleien we ons neer. We krijgen hier een zelfgemaakt brouwsel van cola zero maar het was best wel te drinken. Of hadden we gewoon zoveel dorst?

Allebei onze gsm was plat, nu zitten we hier in een grootstad, geen tekens meer te vinden van compostela, geen internet om een hotel te zoeken. Laat je wel stilstaan hoe afhankelijk dat je wordt van je gsm.

Gelukkig bestaan er nog toeristische info punten, waar ze zo vriendelijk zijn om voor ons een hotel te zoeken, waar een hond toegelaten is. het moeilijkste is enkel die laatste stappen te doen om dat ding te vinden wanneer je doodop bent.

Het hotel ligt vlak aan het station, heel mooi gebouw (het station) met een mooi park ervoor.

Wanneer we gedoucht zijn en terug wat moed bijeen gesprokkeld hebben, gaan we de binnenstad verkennen om iets lekkers te eten en te drinken.

Aangename stad! Onder de indruk

Super lekkere kaasplank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s