Dag 7 Saint Goudsaud – Saint-Laurent-les-Églises

17 juli 2020 – 22 graden

Overnachting: camping Pont du Dognon

21 km gewandeld

Vandaag vertrokken wij met de auto naar de berg waar wij gisteren geëindigd waren. Dit was toch een dik half uur in de auto zitten waardoor we allemaal in het begin wat moe waren, maar dit hield ons niet tegen om ons doel te halen. We zijn onze tocht begonnen met een mooie groepsfoto. Gelukkig was daar net een man die van ons allemaal een foto kon nemen, alleen wist hij precies niet zo goed hoe een smartphone werkt. Aan zijn gezicht te zien leek het er op dat dit de eerste keer was dat hij een smartphone zag. Na een tijdje te poseren en wachten tot hij een foto trok bleek het te zijn dat hij gefilmd had. Daarna hebben we hem toch vriendelijk bedankt (voor de moeite) en heeft de kookploeg van ons allemaal nog een foto genomen, maar spijtig genoeg konden zij er dan niet op staan.

Het was moeilijk om gestart te raken, maar eens we begonnen waren ging het wandelen vlot. Bij onze eerste korte pauze mochten we niet te lang blijven zitten want ik en nog iemand vielen bijna in slaap🤣. De moeheid trok gelukkig wel weg eens het wandelen vorderde.

We dachten dat de wandeling van vandaag wel zou meevallen omdat wij gisteren zo een pittige wandeling gedaan hadden met veel steile bergen, maar het viel toch een beetje tegen. Volgend het Compostella boekje zou het allemaal ‘groen’ zijn vandaag, maar er waren toch bergen bij die van ons een ‘oranje’ en/of ‘rood’ kregen. Ook al was het niet zoals we verwachtte, toch bleven we doorzetten want we wilde die 100km halen om Compostella waardig te kunnen zijn.

Onze middagpauze hebben we vandaag iets vroeger genomen omdat er enkele jongeren graag naar de camping wilde gaan om even rust te nemen. Dit was natuurlijk geen enkel probleem en het gaf ons een mooie picknickplaats. Wij zaten heel hoog en hadden een super mooi uitzicht.

Na de picknick zijn we verder op pad gegaan. Toen wisten we zeker dat we eigenlijk een verkeerd pad genomen hadden want onze volgende pijl kwam van de weg die naar het dorp leidde en wij waren uit een bospaadje gekomen, maar zoals het gezegde luidt: ‘alle wegen leiden naar Rome.’ In ons geval is het dan wel Compostella. Het belangrijkste is dat we nu terug op de juiste weg zaten. We hebben op verschillende soorten wegen gelopen zoals een grote asfaltweg berg op met een afgrond naast, een bospad, een weg met allemaal losse stenen, een grasveld etc.

Op een gegeven moment liepen wij precies door een spookdorp. Alles zag er heel verouderd uit en de tijd leek daar stil gestaan te hebben. Het was heel mooi en indrukwekkend om te zien, maar tegelijk ook heel raar omdat we ons niet bewust waren dat mensen de dag van vandaag nog zo leven. We zijn iets uit het dorp een verlaten gebouw/boerderij tegengekomen. We wilde een kijkje binnen gaan nemen, maar de deuren zaten vast dus achteraf gezien weten we niet of het zo verlaten was.

Verlaten dorpje Vivareix

Toen we in het tweede dorpje aankwamen zijn we daar even iets gaan drinken en daar zijn we nog een stuk of vijf andere pelgrims tegengekomen die ook op weg waren. Dit waren volgens mij de eerste pelgrims die wij tegen kwamen sinds de twee pelgrims die 47km op één dag wilde wandelen. Na onze rustpauze zij, we weer op pad gegaan langs een grote baan.

Deze hebben we moeten af wandelen tot we aan de camping kwamen, maar er was weer een verrassing want Patrick kwam ons tegemoet gefietst en is bij ons blijven rijden tot we terug op de camping kwamen. Op de camping hebben we nog een gezellige avond gehad met BBQ en enkele spelletjes weerwolven die heel grappig en gezellig waren😀.

Warme wandelgroeten

Quasimodo aka A.😀


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s