Dag 6 Marsac – Saint Goudsaud

10 km

We zijn vandaag vroeger vertrokken dan de voorbije dagen omdat er ons een pittige klim te wachten stond en het wandelen in de voormiddag vlotter verloopt dan in de namiddag. We zijn om 8.30 uur vertrokken richting Marsac. Daar moesten we even wachten omdat er één auto naar het eindpunt moest omdat Patrick mee wandelen was en zodat Greta en één jongeren konden ontspannen op de camping.

We zijn redelijk snel gestopt omdat we een postkantoor tegen kwamen en nog Europese postzegels nodig hadden voor onze postkaartjes. Deze hebben we dan ook gevonden😀. Daarna zijn we verder op pad gegaan. Ons eerste helft van de tocht was ‘groen’ volgens het boekje, wat gemakkelijk zou betekenen of toch makkelijker dan ‘oranje’ en ‘rood’. Allee dit zou normaal zo moeten zijn, maar in werkelijkheid kwam dit toch niet altijd overeen🧐. Het eerste stuk van de wandeling ging wel goed, maar dan kwam de klim er aan. Wij moesten ongeveer 4,5km ‘oranje’ en ‘rood’ wandelen, wat wilt zeggen dat we de hele tijd zware berg op hadden. We hebben toch goed zitten zweten en soms eens vloeken. We hadden afgesproken dat iedereen op zijn eigen tempo mocht wandelen en dat Gerrit van achter wandelde met degene die nood hadden aan een trager tempo dan de koplopers. Het is makkelijker om een berg op te wandelen op je eigen tempo dan dat je jou moet aanpassen aan anderen. Niet iedereen heeft hetzelfde wandeltempo en dat is normaal en is zeker niks mis mee. Iedereen wandelt op zijn tempo en dan zullen wij samen boven raken😀. De berg op was voor iedereen wel pittig en we hebben zeker enkele korte pauzes moeten inlassen om even op adem te komen. Het was wel de moeite waard, want we hadden hele mooie uitzichten als we zo hoog zaten.

Het was wel even spannend voor ons, want we waren Rayna even kwijt op een bepaald moment. Rayna liep met ons mee vanachter, maar in het bos mocht ze natuurlijk los lopen. Ze had al de hele tijd liggen trekken toen ze vast was omdat zij steeds van voor wilt lopen. Ze heeft even bij ons gelopen, maar dan wilde ze de rest die vooraan liep gaan zoeken en mee vooraan gaan lopen. We wisten alleen niet hoe ver de groep vooraan liep, maar Wendy zei dat Rayna wel terug naar ons zou komen. Uiteindelijk naderde wij een weg en konden we Rayna nergens vinden. We wisten niet of Rayna de groep vooraan gevonden had voor ze op de weg aankwamen of dat zij alleen de weg op gegaan was. We hebben dan even naar de personen gebeld die vooraan liepen en gelukkig had Rayna hun gevonden voor ze op de weg aankwamen en was Rayna veilig bij hun. Het was toch even spannend toen we aan de weg kwamen en niet wisten waar ze was, maar gelukkig was het eind goed, al goed. Uiteindelijk is iedereen boven geraakt en hebben wij daar samen even op adem gekomen terwijl we wachtte op de auto’s die Gerrit en Patrick gaan halen waren. We hebben dan allemaal samen op de camping gegeten en de tenten ingepakt om naar onze volgende camping te gaan. Dit verliep heel vlot omdat we als team samen werkte en iedereen elkaar hielp. Er zijn ook enkele mooie foto’s getrokken van dit moment😝. We hebben dan een dik half uur in de auto gezeten op weg naar onze laatste camping. Hier hebben we eerst iets gedronken en dan konden wij vol goede moed de tenten opzetten.

Ik begin trouwens ook meer te geloven in het gezegde dat Compostella je geeft wat je nodig hebt. Mij geeft het wc’s omdat ik niet goed in de bosjes kan plassen😝 en Wendy heeft het een mooie souvenir opgeleverd van deze wandeltocht, namelijk een bier dat naar Bram vernoemd is.

Geschreven door Quasimodo aka A. ☺️🙃


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s