Dag 4 Saint-Agnant-de-Versillat – Saint-Priest-la-Feuille

12 km gewandeld – 27 graden

Ik ga vandaag niet zo ‘n uitgebreid verslag schrijven want het internet is echt wel heel slecht hier. Om de blog van gisteren op te laden heb ik toch wel een paar uur geduld moeten hebben en dat is nu net waar ik geen zin in heb na een ganse dag wandelen. Foto ‘s volgend dus later. Is op zijn Frans, altijd een beetje later of trager.

We starten vandaag in Saint-Agnant-de-Versillat en wandelen daar als eerst een kerkhof voorbij. We hebben al een paar keer gezien dat ze hier in de regio precies zo ‘n serres zetten op het graf en wilden dit toch eens van dichtbij bekijken.

Merkwaardig gebruik van serres boven een graf

We wandelen een mooi stukje tot in La Souterraine. In de kerk was een standje voor pelgrims met een boekje, een stempel en prullaria. Heel leuk om eens een mooie stempel in ons boekje te kunnen zetten. De campings waar we overnachten zetten er meestal een heel basic stempel in. (Vanaf hier schrijft A. verder in Wendy haar plaats) Daarna zijn we even kaartjes in een winkeltje gaan halen, maar daar hadden ze natuurlijk geen Europese postzetels… Hierna zochten we een plaats om lekker te eten omdat we vandaag geen lunch bij hadden. In het dorp kwamen we een oude begeleiding van in Kortenberg tegen. Wie had gedacht dat we hier in Frankrijk haar zouden tegen komen? Na onze ontmoeting kwamen we onze kookploeg tegen die een deel van de jongeren kwam ophalen. Zij gingen chillen en verkoeling zoeken in het zwembad op de camping. Met de andere jongeren, Rayna Wendy en Gerrit zijn we verder gewandeld. Rayna had het de voorbije dagen moeilijk omdat het zo heet was, maar toch gaf ze niet op. Vandaag hadden we haar verkoelend vestje bij wat er voor zou zorgen dat ze het 10 graden kouder zou hebben. We zagen dat dit haar hielp want ze was herboren en heeft de wandeling vandaag wel kunnen uit doen ondanks de hitte. Onze volgende stopplaats was in de goot waar we verkoeling gezocht hebben. De voorbij rijdende wagens keken ons raar aan en eentje toeterde zelfs naar ons. Oh wat genoten van de aandacht 🤪. Daarna vertrokken we weer op pad. Het was een weg waar wel wat auto’s kwamen en veel zon was, maar dit hield ons niet tegen. Aangekomen in het dorp gingen we in de kerk op zoek naar een stempel die we ook gevonden hebben. In het dorp kwamen we ook een oude bekende tegen, Patrick van onze kookploeg op de fiets😄. Hij kwam ons een frisdranken brengen, maar we waren al een café tegengekomen dus heeft hij met ons iets mee gedronken en is dan terug gefietst om de auto te gaan halen. Op de camping gingen we pizza eten in het restaurant van de camping. Een goede afsluiter voor onze dag.

Groeten

Wendy & A. ☺️


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s