Dag 3 Crozant – Saint-Agnant-de-Versillat

19,4 km – 28 graden

13/07/2020

Overnachting: camping aquarelle du limousin

Vandaag begonnen we een beetje stijf aan onze tweede wandeldag. Onze ochtend leek op die van gisteren, want er was weer een zoektocht naar een bakker. De bakker in ons dorp was dicht, Maar uiteindelijk heeft onze kookploeg 15km verder een bakker gevonden. Na ons ontbijt gingen we terug vol goede moed op pad. Onze wandeltocht vandaag zou normaal gezien 15km bedragen, maar we eindigde met 20km in de benen door Gerrit zijn rekenkunsten 😉. Het begin van onze wandeltocht was heel mooi. Deze begon langs een rivier die achter de camping lag waar we overnacht hadden. Het was dus niet moeilijk om de route te vinden. We hebben even de rivier gevolgd en dit gaf ons een mooi uitzicht en mooie foto’s.

Daarna kwamen we op een weg die we gevolgde en waar we onze eerste pauze namen aan een weide met prachtige bloemen, ook dit leverde enkele mooie foto’s van onder andere Wendy en Gerrit 😄.

Na onze pauze kwamen we onze geweldige kookploeg tegen die op weg waren naar onze volgende camping. Hierna zijn we twee andere pelgrims tegengekomen. We hebben ons beste Frans naar boven gehaald en hebben even een praatje met hun gedaan. Het waren vriendelijke mensen die er helemaal voor gingen. Ze waren zwaar geladen en hadden er voor vandaag 47km op staan. Het eerste wat wij dachten: ‘Amai die zijn goed gek om 47km in deze hitte te wandelen en met een gewicht van 12kg op hun rug.’ Na een pauze scheden onze wegen en liepen we terug met onze groep verder. De verdere route was voornamelijk door de velden op een asfalt weg met de zo’n op ons. Er was weinig schaduw dus dit was even doorbijten, maar wij hadden als doel in ons hoofd om aan het meer dat wij tegen zouden komen te picknicken. Dit is ons dan ook gelukt en hier hebben we een langere pauze genomen om onze batterijen terug op te laden.

We hadden er toen al een 14km op zitten dus we wisten dat het meer dan 15km zou worden. Aan het meer zijn we dan nog toevallig de ouders van Gerrit tegen gekomen. We hebben even een babbeltje gedaan en Gerrit zijn papa heeft ons voorzien van een cola die zeker en vast deugd deed.

Na uit te rusten aan het mooie meer zijn we terug op pad gegaan want we wilde ons vooropgesteld doel halen ook al was dit 5km meer dan er in de ochtend gezegd was. Na enkele kilometers hebben we toch besloten om de kookploeg in te schakelen om enkele onder ons te komen halen.

Wendy, Gerrit en 3 jongeren zijn nog verder gewandeld naar het dorp. We hebben dan even tussen de bomen gewandeld en dit deed zo een deugd na bijna de hele dag in de vlakke zo’n te wandelen. Tijdens deze laatste 3km zijn we ook iets leuk tegen gekomen. Er stond namelijk op een houten doos het teken van Compostella, een schelp.

We hebben hier in gekeken en hier lag een schriftje in en de boek met allemaal spulletjes in. Wij hebben in het schriftje geschreven en hebben iets van de brams foundation achter gelaten.

Na deze leuke ervaring hebben we onze tocht verder gezet en kwamen we op ons eindpunt aan. Hier was een café en daar hebben wij van iets fris genoten. Onthoud dat Compostella je geeft wat je nodig hebt en wij hadden op dat moment verfrissing nodig😉.

In het dorp is de kookploeg ons komen halen en zijn we naar de camping gereden waar wij al heel de dag naar uit keken, want er is een zwembad en een meer aan onze camping. Ja hoor je leest het goed, er is een zwembad in onze camping. Ik kon het eerst ook niet geloven. Hier gaan wij vandaag en morgen overnachten en dit vinden wij helemaal niet erg😄. Oh ja bijna vergeten te zeggen. Wij zijn vandaag dus niet verkeerd gelopen, super eh.

Written by A.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s