Wicklow way, Enniskerry – Dublin

Vandaag onze laatste dag stappen op de wicklow way van Enniskerry naar Dublin. Het hotel, de Enniskerry inn, was niet zo ‘n beste keuzes. Duur voor een heel kleine kamer, geen ontbijt en ver van de route. We hadden ook wel,de pech om boven de bar te slapen waar we de muziek heel goed hoorden. Vanmorgen dus vroeg op pad om ergens ontbijt te zoeken en een taxi te bestellen om terug te geraken naar de wicklow way. We hadden beide geen zin om terug 6,5 km te wandelen via diezelfde weg. Een supervriendelijke man, John Guinness (zou hij familie zijn?) pikt ons op en brengt ons terug naar het startpunt. Onderweg wijst hij een B&B aan die heel goed zou zijn en ook een stuk dichterbij de route.

De etappe van vandaag staat nergens beschreven dus we starten zonder dat we weten wat het pad ons gaat brengen. We starten in een mooie vallei met rotsen vol met mos, de rivier en deze mooie holle boom.

Dan begint onze eerste pittige klim van de dag. We komen al heel wat wandelaars tegen op deze eerste januari die mee de Prince Williams Seat beklimmen voor het mooie uitzicht.

De mensen die deze foto trekken, vertellen ons dat de heuvels achter ons allebei op de route van de wicklow way liggen. Best wel trots dat we die ondertussen al gedaan hebben van top naar dal, van top naar dal 😅

Hangen er hier zomaar ineens kerstballen in de boom. Leuk opkikkertje tijdens de klim
En maar stijgen …

We dalen na onze klim van 555 meter terug af naar de Glencullen rivier via een breed pad. Beneden in het dal aangekomen wandelen we een stukje op de weg (1,5 km) naar de voet van de Two rock. Leuk weetje: In het dal zegt Gerrit ‘wedden dat we straks op die steen daar helemaal bovenop de berg gaan zitten’! En opnieuw na 536 meter te stijgen, komen we aan op die steen. 😱

Gelukkig wist ik niet daar beneden dat dit ging gebeuren, zou spontaan in tranen uitgebarsten zijn. Echt wel zwaar!

Een dipje

Als we de top bereiken, worden we verwend met een ongelofelijk mooi zicht op ons eindpunt, Dublin dat ligt te blaken in de zon.

Eindbestemming in zicht
Uitzicht op Dublin vanuit de wicklow mountains

Na 22 km komen we aan in Marley Park en trakteren we onszelf op een hot chocolate.

Scholl!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s