Wicklow way, Laragh – Roundwood

Ons laatste dag in Het charmant dorp Laragh. Hier komen jaarlijks bijna 1 miljoen toeristen over de vloer. Laragh is samen met Guinness de twee dorpen die het meeste bezoekers trekken in Ierland.

Na het ontbijt vertrekken we terug richting de wicklow way. We stijgen al direct heel wat meters en wandelen we over de paddock Hill. Het is prachtig weer, zonnetje schijnt, vogeltjes zingen, absolute rust, wandelen, mooie natuur,… je hoofd wordt er volledig leeg van en je komt hier helemaal tot rust.

We komen terug een hutje tegen om te overnachten en nemen hier een korte pauze om van het zonnetje te genieten. Het wandelen gaat vandaag ook wat moeizamer. Nadat we de Hill opgeklommen zijn, wandelen we een heel tijdje langs de weg, we komen de old bridge tegen en wandelen tot op het kruispunt waar er staat dat Roundwood nog 2 km is.

Op het kruispunt beslissen we om de omweg te nemen om naar uitzicht te gaan kijken over LoughnDan. Tot nu toe hebben we 10 km gewandeld en ongeveer 400 meter gestegen. De omweg is nog eens extra 420 meter stijgen. Omdat het nog maar net 12 uur is en we nog niet moe zijn besluiten we het erop te wagen. Voor al diegene die op dit punt komen te staan, goeie tip. Niet doen!!!

Zeker niet als je die wa,deling van gisteren gedaan hebt. Het is loodzwaar en het uitzicht is zeshonderd keer minder mooi dan gisteren.

Voor dit uitzicht hebben we 2 uur extra omgelopen:

Lough Dan

Het weer is op korte tijd ook omgeslagen van aangenaam warm naar ijzig koud. De wind komt hier ineens opzetten om dan ook ineens terug te gaan liggen.

We komen onderwerp een kudde herten tegen in het bos wat onze klim dan weer goed maakt. Ook het wandelen over de weilanden tussen de schapen heeft iets bijzonders.

Best wel een zware en vermoeiende tocht door de vele hoogtemeters!

Totaal gewandeld: 16 km


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s