Wicklow way – Glendalough

Vandaag gaan we een de ‘Hill walk’ wandelen in het nationale park van de wicklow mountains. Bij de toeristische info hebben ze ons deze wandeling aangeraden en vertelden ze dat dit de mooiste wandeling is in het park.

Wandelkaart nationale park wicklow mountains

Ze komen ons oppikken aan onze lodge tegen negen uur zodat we eerst kunnen ontbijten. Ligt een stukje rijden van de lodge. We vertrekken na het ontbijt (gerrit neemt terug een full Irish breakfast 😱) naar het stukje wicklow road dat we gisteren overgeslagen hebben. Het is een bijzonder mooi pad en we krijgen na een beetje klimmen, een heel mooi beeld op de 2 meren van het nationale park.

De toon is gezet voor vandaag, veel klimmen en mooie uitzichten!

We wandelen het nationale park in via de historische site. Het kloostercomplex met de 33 meter hoge toren waar de monniken hun kostbare manuscripten verborgen voor de Vikingen. Er liggen hier ook bijzonder oude graven. Het oudste graf dat ik kon lezen, dateerde van 1794. Bijzondere plek.

De wandeling start aan de onderkant van de waterval, we klimmen via een 600 tal houten treden naar de top van de Hill en komen hier en daar verschillende steenbokken tegen in het wild.

Het vergt heel wat inspanning om boven te geraken maar eenmaal boven word je beloont met een spectaculair uitzicht.

De kleuren van de natuur zijn hier ongelofelijk mooi! Ik val in herhaling want ik geloof dat ik gisteren dit ook al vermeld heb, maar het blijft me verwonderen hoe mooi het hier is in de winter.

Het is wel een populaire wandeling waar heel wat volk op loopt. Er zijn heel wat gezinnen met jonge kinderen en tieners die zich wagen aan deze moeilijke klim. Omdat iedereen via de houten vlonders wandelt, lukt het wel om mooie foto ‘s te maken zonder al te veel mensen op.

We dalen hierna de berg weer af via een heidelandschap dat eindigt aan de mijnen. Hier en daar zijn nog restanten te zien van de huisjes die hier vroeger stonden.

Moe en voldaan van de mooie wandeling komen we terug aan beneden aan het meer waar we afsluiten met een Guinness.

Morgen vertrekken we naar Roundwood en zetten we de wicklow way verder.


4 reacties op ‘Wicklow way – Glendalough

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s