Wicklow way Dublin – Glenmalure

Vorig jaar is de gedachte ontstaan om met eindejaar in Ierland te gaan trekken. Door ons verlies van onze zoon Bram willen we weg van alle prikkels tijdens de feestdagen en zoeken we de rust op. Hoe kan dat beter dan al wandelend in de wondermooie natuur van Ierland.

Aangekomen in Dublin AirPort nemen we eerst de airlink bus 747 (7 euro) tot Connolly station, daarna de trein tot Rathdrum (16,5 euro) en daarna een taxi tot aan onze lodge in Glenmalure.(25 euro).

Wachtend op de trein in Dublin doen we onze eerste pub en drinken we meteen een Guinness, bier dat hier gebrouwen wordt en naar mout smaakt.

De treinrit naar Rathdrum is ongelofelijk mooi! Je reist bijna de ganse weg met links aan je zijde de zee en rechts de wicklow mountains. Bijna een van de mooiste treinreizen die ik al ooit gemaakt heb. Heel speciaal.

Het weer is hier op de 27ste december heel aangenaam, je ziet hier en daar mensen in t-shirt rondwandelen, de zon komt erdoor en het is ongeveer een 12 graden. Zalig weertje. Als het zo blijft de rest van de week dan zijn we gelukkig.

In Rathdrum aangekomen weten we niet goed wat doen. Het station stelt niets voor en er is geen kat te zien. We beginnen dan maar te wandelen in de hoop iemand tegen te komen zodat we achter een taxi kunnen vragen. De eerst vrouw die we tegen komen sprak ons al dadelijk aan en wees ons de kortste weg naar de plaatselijke pub. Hier wordt dan ook de taxi besteld.

Rathdrum is een ongelofelijk charmant dorpje!

In de Pub is het super gezellig. Ieren houden duidelijk van Kerstmis en versiering. De muren zijn betekend met cartoons, heel origineel. Leuk om hier even de Ierse sfeer op te snuiven.

De taxi brengt ons naar de lodge in Glenmalure. We worden weerom super vriendelijk ontvangen. Zelfs hier staat een kerstboompje op onze kamer.

Hij vraagt ons wel of we kompas kunnen lezen en een kaart bij hebben, wat dus niet het geval is. Wanneer het hier mistig is, zie je geen hand voor de ogen en dan kan je al wel eens verdwalen. Dat beloofd! Door de drukte afgelopen weken zijn we misschien wel een beetje minder voorbereid dan op onze andere wandelreizen. Net ook het boekje van de wicklow way gelezen en klinkt heel hoopvol. Nooit vertrekken zonder gedetailleerde kaart en kompas, zeker ‘first aid’ niet vergeten, voldoende eten en drinken meenemen want je komt niets tegen en je voorzien op alle weersomstandigheden want het weer kan hier op een half uur tijd volledig omslaan. Gsm kan je gerust thuis laten want je hebt nergens ontvangst, je kan hem enkel gebruiken om foto ’s te nemen.

Maar we gaan ervoor! Laat het avontuur beginnen!


Een reactie op “Wicklow way Dublin – Glenmalure

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s