Dag 21 Grossouvre – Charenton-du-Cher

32 km gewandeld, 27 graden

Overnachting: Mme Mativon, particulier. 60 euro avondeten + ontbijt inbegrepen (2 pers)

Het is hier zo zalig op wakker te worden in alle rust met de vogeltjes die fluiten, een hert die voorbij gewandeld komt, … we genieten ook dat we terug koffie kunnen drinken aan een tafel en stoelen. Tegen half negen vertrekken we hier om terug aan onze camino te beginnen.

We wandelen het eerste stuk door een bos en daarna de ganse dag langs het kanaal ‘du berry’. Het wandelt een stuk zwaarder door dat hoog gras dan wanneer je langs de weg wandelt maar Het is wel een stuk mooier. Op sommige plaatsen staat het kanaal zelfs volledig droog!!

Vandaag beseffen we dat onze camino bijna ten einde loopt. We wandelen na vandaag nog slechts 4 dagen. Dit jaar hebben we alles wel goed ingeschat en niets overbodig bij van kledij of materiaal. Oma en Opa komen morgenavond op, om de laatste dagen mee te wandelen. Ze vragen of we nog iets nodig hebben uit Hoegaarden maar wij kunnen helemaal niets bedenken. We zijn compleet gelukkig dat we elke dag hetzelfde kunnen aandoen en geen van beide heeft blaren aan de voeten. Dit jaar is alles vlotjes verlopen.

Wanneer we bijna in het dorp aankomen krijgen we van een vrouw een ijskoud pintje (zonder alchohol) doet wel deugd na een lange dag stappen. De laatste kilometers zijn altijd de zwaarste en de langste als je er bijna bent.

We slapen vannacht in een heel oud huis met een heel oud vrouwtje. Ze is van de zesde generatie die in dat huis woont en ontvangt nog pelgrims. Ik vind het heel bijzonder om hier te mogen slapen en ze doet best nog veel moeite om ons goed te ontvangen. We eten koude soep uit een karton, krijgen een stuk pizza die ze besteld heeft en ze haalt een groot karton wijn boven. Ze is wel moeilijk te verstaan want ze mompelt in snel Frans. Rayna is hier ook welkom en mag zelfs mee op de kamer slapen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s