Dag 20 Nevers – Grossouvre

30 Km gewandeld, 24 graden

Overnachting: Le chateau, 50 euro, avondeten + ontbijt

Tegen zeven uur wakker geworden en op het gemakske een koffie gedronken. Om acht uur krijgen we pas ons brood dat we besteld hebben aan de receptie van de camping. We kunnen daardoor toch niet vroeger vertrekken.

Tegen half acht, nadat Rayna zoals gewoonlijk als laatste wakker is, begint het wat te motregenen. We schieten snel in actie om alles in te pakken en zijn net op tijd klaar voor de stortbui er is.

We gaan een kalm dagje inlassen omdat we graag Bernadette nog willen zien in Nevers. Alle pelgrims die de variante Nevers nemen doen het om haar te zien. Moet dus wel bijzonder zijn. Bernadette ligt opgebaard in een klooster in een glazen kist. Als pelgrim kan men hier ook overnachten. Er mogen helaas geen honden binnen maar de vrouw van de receptie bied ons vriendelijk aan om op Rayna te passen zodat wij samen de kerk kunnen bezoeken. We branden hier ook een kaarsje voor Bram en hopen dat waar hij is, rust gevonden heeft. Best wel weer een emotioneel moment.

Hier in Nevers splits de weg naar Compostela weer in 2 delen. We kiezen voor de variant via Augy. Na even op andere blogs te surfen merken we dat deze variant de historische route is. De route staat niet vermeld in het boek dat we gekocht hebben in Vezelay. Ook zou hij minder gekend zijn onder de pelgrims en veel minder druk.

Al snel wandelen we in een natuurreservaat waar bevers zijn en volgen we de Loire. De natuur is hier zo ongelofelijk mooi, we nemen terug heel wat foto ‘s.

Aan de Loire, op het strandje picknicken we. Rayna heeft het hier echt naar haar zin! We blijven hier een heel tijdje plakken want in het volgende dorpje willen we overnachten en dat is niet meer zo ver.

Wanneer we uit het reservaat komen, volgen we een groot stuk ‘Loire a velo’. Hier komen we heel wat fietsers tegen. We wandelen weer over een sluis met water die dwars over de Loire loopt. Heel speciaal zicht! Er vaart ook net een boot over de sluis.

Zalmtrappen

We zijn al snel in het dorpje waar we dachten te overnachten maar we vinden de wandeling hier zo mooi, dat we besluiten nog een stukje verder te gaan.

Uiteindelijk wandelen een heel lang stuk door het bis en komen we aan weer 30 km. Bij gebrek aan een mooie wildkampeerplaats, overnachten we op het domein van de chateau. Ik wil al zo lang zo graag eens in een kasteel slapen dat ik vol verwachting hier naar uitkeek. We wandelen echter het kasteel voorbij en krijgen een kamer in een soort huisje achteraan het domein. Grote teleurstelling natuurlijk maar we slapen wel in een bed vandaag.

Super mooie dag tussen super mooie natuur!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s