Dag 19 Prémery – Nevers

38 km gewandeld, waarvan 4 verkeerd en 2 om een winkel tegen te komen, 27 graden

Overnachting: camping de Nevers, 17 euro

Vandaag loopt de wekker om half zes af. Het is hier zo koud in ons tentje dat het bijzonder moeilijk is om op te staan! Door dat meer koelt de lucht zo af dat we ons telkens mispakken wanneer we een plaats kiezen zo dicht mogelijk bij water.

Als we de tent opplooien zijn zelfs onze vingers bevroren. Gerrit heeft voor het eerst zijne fleece aan en zelfs hij staat te bibberen, wat ik eigenlijk nog nooit heb gezien!

We wandelen door het mooie Prémery en al direct zijn we de verkeerde tekens aan ’t volgen. Als we vandaag in Nevers willen geraken, moeten we ongeveer een 32 km wandelen. Het is dus absoluut geen dag om verkeerd te wandelen.

De wandeling is al veel mooier dan gisteren, wel op asfaltwegen maar veel rustiger en met mooiere uitzichten. Ik merk wel, na een uur wandelen, dat ik serieus pijn heb in mijn lies en vraag voor het eerst of mijne rugzak niet mee op de wheely mag. Niet van mijn gewoonte. Door het mee omhoog sleuren van de Wheely, wanneer het bergop is, merk ik dat ik iets geforceerd heb. Een pijnstiller nemen en dan gaat het wandelen me een stuk gemakkelijker af.

We lopen in de stad even om naar de winkel om inkopen te doen en wat later kopen we weer een groot stuk verkeerd.

Toch komen we tegen half zes ongeveer in Nevers aan. Een mooie stad met vele winkels en oude gebouwen. We drinken iets en gaan daarna op zoek naar de camping om ons te installeren.

De camping ligt vlak naast de Loire. brengt allemaal terug herinneringen boven van onze fietsvakantie lang geleden samen met Bram. Mooie tijden. Mijn benen staan weer vol met uitslag van zonallergie ondanks mijn lange broek die ik aanhad. Misschien volgend jaar toch eens op zoek gaan naar een wandelbroek die de UV stralen tegenhoud. Nadat de tent opgesteld is ben ik zo moe, dat ik de moeite niet meer doe om naar het stad te wandelen en hier op de camping maar wat fastfood eet. Wel met een prachtig zicht op Nevers.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s