Dag 16 St.Pierre – Chemin

22,6 km gewandeld, 32 graden

Overnachting: herberg ‘ l’esprit du Chemin’, prijs mag je zelf bepalen

Vandaag zijn we vroeg opgestaan om in de koelte van de ochtend te kunnen wandelen. Om zeven uur is de tent ingepakt, hebben we ontbeten en vertrekken we naar onzer volgende bestemming.

’s Morgens is het magisch om te wandelen. Mooie hemelkleuren, koele ochtendbries, ontwakende vogels en nog geen kat te zien. Zalig rustig!

De wandeling is heel afwisselend. We starten door een stukje in het veld, daarna pittoresk dorpje met een super mooie brug aan de Sure (mooie wildkampeerplek), stukje bos, natuurreservaat, … Rayna kan bijna de ganse dag zonder leiband lopen.

We komen geen enkele winkel tegen tot we bij de herberg zijn. Bij de herberg worden we heel hartelijk ontvangen door het koppel dat deze herberg runt. Ze zijn beide zelf pelgrims geweest en zijn daarna een herberg begonnen in St.Jean-Pied-de-port om pelgrims op te vangen en na een tiental jaar, deze herberg in Chemin begonnen. Aan de rugzakken in de gang te zien overnachten er vandaag talrijke pelgrims. We eten gezamenlijk om zeven uur en in afwachting daarvan ben ik mijn blog wat aan bijwerken.

Ben benieuwd naar het gezelschap aan tafel! Tot morgen

Het eten is hier super lekker en het gezelschap bestaat uit een Duitse pelgrim, een Amerikaanse en een Franse. Echt leuk om hun verhalen te horen. De Duitser doet het met de fiets, de Fransman heeft het al eens met de fiets gedaan en doet het nu te voet en de Amerikaanse wandelt van Vezelay naar Nevers.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s