Dag 14 Arcy-sur-Cure – Asquins

20 km gewandeld, 39 graden

Overnachting: camping municipal (gemeentecamping), 7,5 euro

Vandaag is de wekker afgegaan om vijf uur om op te staan maar omdat het nog pikkedonker was, hebben we gewacht tot half zes om in te pakken. We willen een heel stuk gewandeld hebben voor we de hitte tegemoet gaan.

Tot half tien valt het goed mee, heel mooi wandelpad met een kasteeltje waar ze vroeger de pelgrims ontvangen. Daarna wordt het broeierig heet.

Het Slot van Chastenay gebouwd in 1349 – oud tempeliershuis

We lopen dikwijls door het bos vandaag maar op een slecht begaanbaar pad met flinke stijgingen en afdalingen. Super zwaar met dat karretje om naar boven te sleuren.

We eten aan een jagershutje ons poeder ontbijt want er was nog geen enkele winkel open toen wij door het dorpje wandelden.

Rayna krijgt het de laatste kilometers heel moeilijk en ze loopt telkens voorop om even op een schaduwplekje te kunnen rusten.

We besluiten om aan de rivier te overnachten zodat ze wat kan afkoelen in het water. Het dorpje ligt op 2 km van Vezelay maar is best charmant en de camping ligt aan de rivier.

Uitzicht op Vezelay
Sint Jacobskerk – werelderfgoed Unesco – begin van de Via Lemovicensis

Rayna knapt volledig op na een paar uurtjes spelen in het water.

Morgen stappen we gewoon nog 20 min. de berg op naar Vezelay en gaan daar dan onze rustdag nemen en het stadje bezichtigen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s