Dag 13 St-Cyr-les-Colons – Arcy-sur-Cure

22 km, 38 graden

Overnachting: Camping de I’isle, 15 euro (incl. ontbijt)

Vandaag rijden we met de camper van Rudi en Sylvie, van ons idyllisch wildkampeerplekje, terug naar waar we gestopt zijn met wandelen op de route. Hier nemen we ook afscheid van elkaar. We gaan ze missen.

Het is al een tijdje geleden dat ik nog op de blog geschreven heb omdat we een paar moeilijke dagen achter de rug hebben en ook omdat ik het super onbeleefd vind om aan tafel steeds op mijn iPhone bezig te zijn als we met gezelschap zijn.

Vandaag was de mooiste route tot nu. We wandelen door bossen en heel mooie oude dorpen.

Bijzonder is het oude dorp Cravant. Hier staan historische pareltjes. We wandelen voorbij het oudste huis waar zelfs Jean d’ Arc overnacht heeft

Ondanks de hitte valt het wandelen heel goed mee omdat we dikwijls in de schaduw lopen. Rayna heeft bijna 95% van de wandeling los kunnen lopen. De band met haar wordt sterker en ze luistert al een stuk beter naar ons.

Bijzonder zijn ook de duizenden sprinkhanen die wegspringen voor onze voeten.

Op de camping toegekomen, worden we echt met open armen ontvangen. Voor het eerst is er een café op de camping zelf! We krijgen al heel snel een fris pintje voor geschoteld. Een Nederlander, die in België woont, komt bij ons aan tafel zitten en houd ons een uurtje bezig met geweldige verhalen.

Alweer zetten we ons tentje op aan het water.

Bijzonder mooi streek, ongekend door toeristen maar zo idillisch, prachtige natuur, Frans, oud en bovenal rustig.

Morgen staan we op om vijf uur om de hitte voor te zijn. Zo kunnen we een groot stuk wandelen in de voormiddag. Vroeg ons bed in vandaag!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s