Dag 9 Troyes – Eaux-Puiseaux

25 km gewandeld

Overnachting: camping “La Ferme des Hautes Frênes, 17 euro (2 pers)

’s Morgens bij het opstaan, is de gastvrouw al druk bezig met onze kleren, die ze gewassen heeft, te strijken en te herstellen. Mijn t-shirt had wat schade opgelopen door ons wasmachine avontuur. Gerrit zijn wandelschoenen zijn ook al helemaal mooi afgeborsteld. Ongelofelijk wat een gastvrijheid men hier heeft naar de pelgrim toe.

Daniël geeft nog wat tips over de route vandaag en brengt ons terug naar onze route.

Vandaag wandelen we voor het eerst alleen. We starten een groot stuk door de velden dat daarna afgewisseld wordt met pittoreske dorpjes en bossen. Een hele verademing na die eindeloze velden. We denken dikwijls; “had Riet dit maar gezien” en we missen dat ze erbij is.

Tijdens het stappen komen we een bijzonder paar tegen. Een pelgrim met Parkinson dat Compostela stapt voor zijn stichting ‘parkinsonweg’. Hij wil geld inzamelen om een systeem in te voeren waarbij men de ziekte sneller detecteert zodat men dit afremt voor er al te veel schade is. Hij wordt begeleid door zijn vrouw Annelies en vriend Ruud, die de bagage van plaats naar plaats vervoerd. Hij zorgt er ook voor dat de tent al opgesteld staat. Ongelofelijk wat een moed die man heeft terwijl het hem al bijzonder veel moeite kost om te wandelen en de mensen rondom hem die hem helpen om dit doel te verwezenlijken.

De dorpen waar we vandaag door wandelen zijn ongelofelijk mooi! Een vrouw van het dorp bied ons spontaan vers drinkwater aan.

Onder de indruk van de vriendelijkheid van de mensen en de kracht die ze uitstralen, is dit een dag om stil te staan bij de waarde van het leven. We beseffen dat zoiets moois ons terug een beetje gelukkig maakt. Dit is ook een stuk waarom we Compostela wandelen. Terug op zoek naar een beetje geluk, innerlijke rust en verwerking van ons verlies.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s