Sangatte

Voor de verjaardag van Gerrit hebben we samen met het gezin een huisje gehuurd in Sangatte. Sangatte ligt wat verder dan Calais en op een uurtje rijden van de Belgische kust. Het was even zoeken achter een huurhuis want op de meeste bestemmingen zijn honden niet toegelaten en Rayna willen we wel altijd graag bij.

Hier aangekomen zijn we onmiddellijk gecharmeerd van de mooie zee. Totaal wat anders dan de Belgische kust. Hier zie je weilanden met koeien die zicht hebben op zee, uitgestrekte vergezichten, schattige huisjes … ongelofelijk mooi!

Het huisje zelf ligt aan het strand, de foto hieronder is gewoon wat verder dan de achtertuin getrokken.

Wat verder dan Sangatte, heb je Cape blanc Nez. Hier vertrekken al heel wat mooie wandelingen. We kiezen voor de wandeling van 5 km omdat het ondertussen al laat in de middag is.

We wandelen van het hoogste punt helemaal naar beneden naar de zee. De witte krijtrotsen steken mooi af tegen de blauwe lucht, iedereen geniet van de vele mooie uitzichten en de rust die hier heerst.

Op de wandeling komen we een bankje tegen dat midden in een afsluiting staat, bizar

‘S avonds voldaan van de zeelucht en de wandeling doen we gezamlijk een spelletje en genieten we van de open haard.

Zaterdag sta ik in alle vroegte op en ga met de hondjes op strand spelen. Er is nog geen mens te zien en Rayna en Fien, de hond van Silke en Edward, genieten van de zee en rennen oor het snelst op achter het balletje aan op het strand. Zalig om hun bezig te zien.

Na het ontbijt gaan we de GR volgen. We plaatsen een auto in Wimereux, het eindpunt en starten onze wandeling in Audresselles.

De wandeling gaat door de duinen, een stuk langs het strand, door dorpjes,… heel mooi maar loodzwaar in het losse zand. Silke en Edward hadden dan nog Liene haar koets mee. Enkel het laatste stuk was pas aangelegd en gemakkelijker begaanbaar met de koets.

Ongelofelijk mooi om te wandelen hier. We komen zeker nog eens terug met de rugzak en tent om dan door te trekken. Heel mooie GR route, niet druk en ideaal voor de honden. Ze kunnen op deze wandeling lange stukken onaangelijnd rennen.

Zondag is het grijs en wisselvallig weer. Na het ontbijt, als alles ingepakt is en opgeruimd, rijden we naar het grootste aquarium van Europa.

Hier zijn we twee jaar geleden met Bram ook al geweest en we herinnerden dat ze zo mooie aquariums hebben. Ondertussen was er nog bijgebouwd en veel nieuws te zien. De moeite waard. Een ideale uitstap op een regenachtige dag.

Het weekend is geslaagd, voor herhaling vatbaar.


2 reacties op ‘Sangatte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s