Hanoi

Om acht uur ’s morgens stijgen we op en om half twee ’s nachts (half 8 ’s morgens plaatselijke tijd) komen we aan in Hanoi. Met de taxi rijden we naar onze homestay. Ons avontuur begint hier en we kijken onze ogen uit! ze rijden hier allemaal door elkaar. Het lijkt dat er geen regels zijn maar voor hun bestaat er structuur in de chaos. Ze claxonneren wanneer ze je attent willen maken dat ze doorrijden en zijn absoluut niet nerveus of agressief. Bussen hebben duidelijk voorrang op de brommers. Je kan best de straat oversteken op een rustig tempo, ze rijden gewoon om je heen.

We hebben een dag om de hoofdstad te verkennen. Morgenvroeg vertrekken we met de bus naar Sa Pa om daar 3 dagen in de rijstvelden te gaan rondtrekken

HANOI

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en telt 8 miljoen inwoners. We overnachten in een homestay in het oude gedeelte van de stad. Met het plannetje dat we kregen verkennen we het old quarter. Je krijgt een ware cocktail van geuren. De heerlijke geur van al dat eten dat letterlijk op straat wordt gemaakt (tussen alle scooters, auto s en massa volk in) maar af en toe ook een vleugje uitlaatgassen en rioleringsgeur. We wandelen naar het Hoan Kiem Lake en moeten voortdurend opzij gaan voor claxonnerende scooters.

:

Aangekomen aan het meer nemen we een terrasje en proeven de beroemde ijskoffie van Vietnam. Het is nogal een straf bakje koffie met ijs erin, ook iets bitterder dan we gewoon zijn.

We bezoeken de pagode en wandelen over de mooie, rode, houten brug. Aan de pagode groeien prachtige bomen met lianen.

Na de pagode wandelen we terug naar onze homestay om ons op te frissen en wat te rusten. Een heerlijke voetmassage in de buurt kan niet ontbreken.

Opgefrist beginnen we terug aan de verkenning van Hanoi en belanden al snel op een dakterras om onze eerste cocktails te drinken. Daarna lopen we al heel wat ontspannender in het drukke Hanoi.

We hebben de ‘real Hanoi Street Food Experience’ geboekt. Het leuke aan Hanoi is het lekkere eten dat je overal kan krijgen. Door de street food tour te doen leer je heel wat gerechten kennen en kom je in tentjes waar enkel de locals komen. Ze vertellen ook de leuke weetjes die bij de gerechten horen. Elke dag wordt het vlees vers geslacht, ook de groenten en het fruit is steeds supervers.


Een reactie op “Hanoi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s