Waarom Compostela?

Op 21 juli 2018 stortte onze wereld in elkaar. Onze jongste zoon, Bram besloot uit het leven te stappen.  Na 2 jaar van vechten tegen zijn depressie, met ups and downs, kwam dit voor ons toch nog geheel onverwacht. Je denkt dat jou zoiets nooit kan overkomen.

We hadden zoveel vragen in ons hoofd! Ons huis was ons huis niet meer, maar de plaats waar Bram besloot om er niet meer te zijn.

Wilden we wel hier blijven wonen met deze pijnlijke herinnering?

Om alles een plaats te kunnen geven en omdat het voor ons te pijnlijk was om thuis te blijven besloten we te gaan wandelen. We wilden dit ook als gezin samen verwerken om zo dicht bij elkaar te blijven. We hadden het al wel eens gehad om de camino te lopen en omdat deze door onze achtertuin loopt was dit een ideale startplaats.

Nooit gedacht dat deze wandeling het beste was wat we hadden kunnen doen! Het wandelen, de natuur, de eenzaamheid, het zoeken achter een slaapplaats en eten, de eenvoud, en vooral het vele praten dat je doet met elkaar als je onderweg bent. Het maakt je een sterker mens!

Door te wandelen komen we tot rust, we nemen afscheid van ons voorbije leven en hopen dat we in balans komen voor een nieuwe levensfase zonder onze zoon die ons zo dierbaar was. We geven zo ons intens verlies een plaats en hopen op sommige vragen een antwoord te vinden.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s