Dag 10: Signy-l’Abbaye – Hauteville

10 Augustus 2018

Traject:

Signy-l’Abbaye – Hauteville: 21,7 km, totaal: 204,5 km

Overnachting: Gîte

Vandaag om half zeven opgestaan, douche genomen en gaan ontbijten. Vandaag lopen Oma en Opa mee, Gerrit zijn ouders. Zijn gaan ons 2 dagen vergezellen op onze tocht om zo een stukje bij te dragen in ons verdriet en gedachten aan Bram.

Hier naar de superette geweest om ons terug wat te bevoorraden en picknick te kopen, na zo ’n dag als gisteren kopen we toch wel iets meer. Daarna gewacht op Oma en Opa onder het dak van de wasplaats, was al snel terug te warm in de zon.. Tegen 10 uur zijn we allen vertrokken.

IMG_0750

We klimmen het dorp uit, daarna gemakkelijke te volgen verharde weg. We volgen een bosweg, lopen door weilanden, komen in dorpjes, heel mooi wandelen vandaag!

In Wasigny staat er midden in het dorp een oude hal waar vroeger de marktplaats was. Je ziet niemand in de dorpjes die je tegen komt, veel verlaten huizen, en dan kom je zoiets tegen! Ongelofelijk wat een stukje geschiedenis hier staat! En geen mens die het weet. Als je deze route van Compostela niet neemt zou je hier nooit van je leven langs komen.

 

 

We komen ook meer en meer huisjes tegen die nog in klei gemaakt zijn, zou typisch zijn voor deze streek.

IMG_0760

Onze vrienden, Lorre en Bina, kwamen die avond ons vervoegen om morgen mee te wandelen en hadden in Hauteville al een gîte geregeld. We kwamen er rond half vijf toe en zonder dat we het wisten stonden we te wachten voor de gîte. Het was een schuur van klei die omgebouwd was tot gîte, formidabel gedaan!

IMG_0839

IMG_0840

IMG_0817

IMG_0838

Hier aan de gîte was een mooie gezellige tuin rondom waarin we terug een barbecue gedaan hebben. Lorre heeft nog snel ons karretje terug gelast, deze was terug een beetje los gekomen.

De man waarvan de gîte was had jaren terug Compostela gewandeld en had alles in teken van de bedevaarders zijn schuur verbouwd. Hij had er wel een opmerking over dat we geholpen werden door onze ouders en vrienden en zei dat het vroeger toch soberder wandelen was. Hij kende wel niet e achtergrond waarom sommige met ons meewandelden. Achteraf heb ik ons verhaal wel in het boekje geschreven dat daar lag. Er stonden al veel verhalen in van de andere bedevaarders die ons voorgegaan waren. Geeft toch altijd een warm gevoel.

De gesprekken die avond waren redelijk zwaar, gingen vooral over Bram, over verdriet, over zorgen, … Ik heb nu wel de indruk dat Gerrit zijn ouders ons nu wat beter begrijpen waarom we zo snel vertrokken zijn na de begrafenis van Bram en waarom we dit nodig hadden om te kunnen omgaan met al dat verdriet. Al wandelend, in de mooie natuur, in de eenzaamheid, al pratend, geef je het stukje voor stukje een plaatsje.

 

 


Een reactie op “Dag 10: Signy-l’Abbaye – Hauteville

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s