Dag 3: Namen – Dinant

3 augustus 2018

Traject:

Namen – Dinant : 30 km, totaal: 68 km

Overnachting: Camping de Devant Bouvignes

Vandaag al wat beter geslapen, komt misschien omdat we terug een bed hadden i.p.v. en plat matteke, ook nog heel lekker ontbeten.

Picknick met de familie

Vandaag wandelen onze dochter Silke en kleindochter Liene mee, Klara en de zus van Gerrit met haar man David en 2 kinderen Art en Liv. We hebben om 9 uur afgesproken aan de brug in Namen onder de citadelle waar de ravel verder loopt tot in Dinant. We waren echter een uurtje te laat. Eerst merkten we dat de hele doggyride vol met confituur hing, het plastiek potje dat we meegenomen hadden was open geraakt. Alles uitgekuist op straat met heel ons hebben en houden terwijl er allemaal mensen langs ons liepen naar hun werk. Het hotel lag net over het station. Veel bekijks hadden we. Daarna merkten we nog dat de riem weg was van de doggyride en moesten we even in de winkelstraat op zoek naar een nieuwe riem.

Om 10 uur kon onze wandeling vandaag starten. Vandaag wandelen we volledig tot in Dinant langs de Maas. Supermooie route maar alweer in de vlakke zon! Je waant je helemaal niet meer in België. Zo dicht bij huis en eigenlijk nog nooit gezien hoe mooi het hier is.

Ik denk dikwijls aan Bram met spijt dat hij dit niet meer kan zien. Onze gesprekken gaan ook voortdurend over hem. We halen herinneringen op, er worden leuke verhalen verteld, ook vragen we ons nog steeds af waarom hij toch die beslissing genomen heeft om uit het leven te stappen. Het voelt nog steeds zo onwezelijk aan. Ik hoop dat ik op een dag wakker wordt en dit allemaal niet gebeurd is en slechts maar een droom. Het geeft ons troost dat we dit vandaag samen kunnen delen als familie.

Na 10 km hebben we met iedereen samen gepicknickt. Astrid was doodop en besloot om vandaag met het wandelen te stoppen. Ze had blaren op haar voeten en steken in haar zij.  We namen van iedereen afscheid. Silke heeft nog een stukje met Liene verder gewandeld aan een tempo dat we nauwelijks konden bijhouden. Straffe madam ons Silke!

Brent en Astrid werden afgezet op een camping in Dinant en gingen de tenten al opzetten. Klara en David reden nog even terug naar het hotel want ik was mijn e-reader vergeten. Gelukkig wilden ze dit voor mij doen, anders zat er niets anders op dan gans dat stuk terug te stappen. Ik kan namelijk niet in slaap vallen zonder eerst wat gelezen te hebben. Zo niet pieker ik me zot en lig ik de ganse nacht wakker.

Dus voor het eerst sinds de start waren we met ons tweetjes op pad. Langs de Maas is het gemakkelijk wandelen, Rayna kon ook dikwijls in het water even afkoelen en drinken. Mooie vergezichten, mooie huizen, …

Vlak voor Dinant,  aan de overkant van de Maas, zagen we ons tentje staan  en Brent en Astrid. Was even een moeilijk moment. We waren doodop,  zagen dat we nog 1,4 km tot in Dinant moesten stappen en dan nog eens dat stuk aan de overkant terug stappen voor we bij hen waren.

Was maar van korte duur want we zagen beide een monument staan dat gemaakt was voor de 2 broertjes die daar verdronken zijn. Op dezelfde dag als Bram gestorven is, 21 juli,  maar dan een paar jaar vroeger. Ik kon me goed inleven hoe erg dat het voor die ouders moest zijn om ineens 2 van je kinderen kwijt te geraken! Hoe wreed is de wereld!

In Dinant aangekomen moest je over de brug stappen om de ravel te volgen van, Compostela. Opgelet! Hier staan hekken, je kan er niet met je fiets door, enkel te voet. We hebben de doggyride er, met hulp van andere trekkers, moeten overdragen.

Aan de overkant aangekomen even de Delhaize binnen gesprongen omdat we  Brent wilden verassen met een koud pintje. Aangekomen aan de camping had hij net hetzelfde gedacht en voor ons ook koud bier uitgehaald. Zalig smaakt dat toch steeds na een lange dag stappen in de bloedhete zon.

Zakje adventure food gegeten, even heet water opgieten, wat laten trekken en je kan beginnen met eten. Gemakkelijk maar heel zout om te eten.

Heel snel ons bedje ingekropen.

Tip van de dag: neem nooit confituur mee in een plastiek potje!

 

 

 

 

 

 


Een reactie op “Dag 3: Namen – Dinant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s