Dag 2: Ramillies – Namen

2 augustus 2018

Traject:

Ramillies tot Namen: 20 km, totaal: 38 km

Overnachting: Grand hotel de Flandre

Vandaag vroeg wakker geworden en mijn eerste tasje koffie gezet op het brandertje. Ook de overbuur van de weide komt met een kannetje koffie en geeft ons kruiken water mee voor de hondjes onderweg.  Iedereen slaapt dus schrijf ik nu een beetje in mijn dagboek.

Vandaag zijn we om half tien vertrokken, het duurde even voor iedereen wakker was, koffie gedronken had en de tenten allemaal ingepakt. De handelingen  zitten er nog niet goed in.

Het werd al snel warm en we liepen steeds in de vlakke zon. Het eerste deel van de route was minder mooi dan gisteren, veel eentonige velden en we zijn een stuk door de industriezone op de weg moeten gaan. Platte band gekregen doordat met onze doggyride over meidoorn gereden zijn. Gerrit had gelukkig plakkers bij en heeft de band hersteld. Rayna moest eerst wennen aan de doggyride maar genoot al snel van de luxe en gaf aan wanneer ze moe was en er terug in wou.  Er lag ook een koelmat in dat wel nodig was met deze hitte om haar af te koelen.

Toen we langs Eghezee kwamen zijn we iets gaan drinken in het sportcafé langs de ravel recht tegenover het oude station. Picknick gaan uithalen in de winkel even verder, stokbrood met een gebraden kipje, fruit en  water voor onderweg en dan weer verder na een deugdoend koud pintje.

Om 15 uur wilden Max en Fjara niet meer verder. Ze hadden te veel last van de warmte. Dan maar even rondbellen voor hulp en onze schoonzoon Edward is ze komen ophalen.  What ’s app is formidabel om je locatie exact door te geven zodat ze je steeds kunnen vinden. Een uurtje gewacht in de schaduw op Edward, afscheid van Max en Fjara genomen en dan terug vertrokken.

Het tweede deel van de route was veel mooier om te wandelen en er was ook meer schaduw.  Wat wel nodig was met 34 graden.

In de voorstad van Namen aangekomen om halfacht ’s avonds. Astrid was stikop en we voelden ons hier niet veilig genoeg om te gaan wildkamperen, dus hebben we een hotel geboekt in Namen. Zo konden we na 2 snikhete dagen ook een lekkere douche nemen.

Onze vrienden, Rudi en Sylvie zijn langskomen met een lekkere barbecue en  koud bier.  Na lekker gegeten te hebben zijn we naar ons hotel vertrokken. Onze doggyride uit elkaar moeten halen want deze geraakte helaas niet door de deuren. Ze waren zo vriendelijk om de doggyride in een kast te steken in de hal van het hotel zodat we deze niet op straat moesten laten staan.


Een reactie op “Dag 2: Ramillies – Namen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s