Voorbereiding

In de week dat onze zoon overleden is hebben we beslist om na de begrafenis een stuk van Compostella te stappen.

Om een geloofsbrief en een stempelboekje te krijgen, moet je lid zijn van het Vlaams Compostelagenootschap. Dit dien je normaal 4 weken op voorhand aan te vragen maar door ons verhaal hebben ze hier wel spoed achter gezet om dit in orde te krijgen. Het stempelboekje is vereist om te kunnen overnachten in de talrijke refugio ’s en albergues onderweg. 

Het boek ‘Praktisch pelgrimeren’ van Joop Van Der Meulen, had ik uitgelezen op een van mijn slapeloze nachten en hier staan echt wel super tips in!

Ook hebben we de boeken aangekocht van de beschrijving van de ‘via Monastica’ en de ‘via Campanensis’. Deze heb je echt wel nodig om te weten waar je kan overnachten, hier staan de km ’s in van dorp tot dorp en de routebeschrijvingen uitgeschreven en op kaart.

Voor Rayna, Bram zijn hond, hebben we een doggyride laten ombouwen tot een wandel doggyride. Ze was nog maar 6 maanden op de dag van ons vertrek en mocht nog maar max. een half uur achter elkaar wandelen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s