Dag 1: Hoegaarden -Ramillies

1 augustus 2018

Vertrek: Aan de visvijver van Hoegaarden aan de ravel tot Ramillies: 18 km.

Overnachting: in een tentje in ’t wild

We zijn vandaag vroeg opgestaan om alles nog verder in te pakken voor onze tocht. Gerrit heeft de doggyride voor Rayna helemaal volgestapeld met rugzakken, hij wou ons ontlasten met alle rugzakken.  Rayna is op de dag van het vertrek 5 maanden en mag maar max. 30 minuten wandelen. Bram was hier zeer consequent in en we willen voor hem en Rayna hier rekening mee houden zodat haar gewrichten en groei geen schade oplopen.

Tegen half elf startte onze reis samen met onze zoon Brent en zijn vriendin Astrid en onze 3 hondjes; Max (9 jaar, schotse terriër), Fjara (4 jaar, Schotse terriër) en Rayna (5 maanden, Nocia Scotio Duck tolling retriever).

De buren en vrienden zijn ons komen uitwuiven.

vertrekWe waren nog maar de bocht rond en het ging al volledig mis. De doggyride was veel te zwaar beladen en de stang om vast te houden plooide om. Alle rugzakken eraf, doggyride terug naar onze vriend om te herstellen. We namen dan het hoogstnodige mee en vertrokken zonder doggyride. Rudi zou deze herstellen en ons later terug bezorgen.

bewegwijzering

Onze tocht startte op de ravel aan de visvijvers van Hoegaarden. De bewijzering naar Compostela is hier in het blauw-geel aangeduid met een sticker van de schelp.

IMG_7002

De hoofdregel van langeafstandswandelen is dat je elk uur, 10 minuten pauze neemt en om de twee uur, 20 minuten pauze. Zo kan je alle spieren laten rusten en de kans op blessures verminderen.  Zonder doggyride waren we wel genoodzaakt om meer pauze ’s in te lassen. Gerrit heeft zelfs een stuk Rayna gedragen wat op sommige momenten heel grappig was omdat ze er van genoot om gedragen te worden.

Tegen drie uur hebben we een siësta gehouden en gezocht achter een plekje in de  schaduw. Een moeilijke opgave want op de ravel staat elke picknickplek in de vlakke zon. Die dag was het 28 graden en zeer warm. De honden hadden ook last van de warmte en er was nergens water te vinden waar ze in konden verkoelen.

Tegen half acht zijn we in Ramillies aangekomen. Hier zijn we een stukje van de route afgeweken omdat we op zoek waren naar de vijver om er te overnachten.  Zo konden we de hondjes in het water laten afkoelen maar helaas was het geen geschikte plek. (aangelegde visvijver). We zijn we gaan aanbellen bij een huis dat over een weide stond met de vraag of we daar onze tentjes mochten opzetten. De man was zeer vriendelijk en zei dat het niet zijn weide was. Hij zei erbij dat het geen probleem zou zijn als we daar kampeerden. Iets later kwam de eigenlijke eigenaar op fiets aangereden met de vraag wat we daar deden. pas na het zien van de geloofsbrieven stemde hij toe dat we er mochten overnachten mits we alles netjes achter lieten.

Rudi is ons tegemoet gereden om de herstelde doggyride te brengen en vrienden zijn met hun e-bike tot bij ons gereden. Samen hebben we de tenten opgezet, een heerlijk koel pintje gedronken en frietjes gegeten.

Vandaag was vooral een stille tocht met veel gedachten en verdriet voor Bram. Ook ’s avonds gaan de gesprekken nog voornamelijk over Bram.

Die nacht verschrikkelijk geslapen. Max en Fjara hebben de ganse nacht geblaft omdat ze het niet gewoon waren om buiten te slapen. Uiteindelijk alle drie honden in ons krappe tentje genomen om toch nog een beetje te kunnen slapen. Kan je al voorstellen wat een aroma in onze tent was! Die nacht gedroomd over Kortenberg, de instelling waar Bram tijdens zijn depressie verbleef.

Zoals gewoonlijk sinds Bram zijn sterfdag, opgestaan met de gedachte dat we ons lief zooneke nooit meer zullen zien. Mijn hart doet nog steeds geweldig veel pijn.


Een reactie op “Dag 1: Hoegaarden -Ramillies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s